Hlavní obsah

Ledoví muži budou připomínat spíš Medarda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v závěru týdne ovlivní tlaková níže, která přinese četné srážky. Nejvyšší denní teploty se nedostanou přes hranici 20 °C, ale zároveň nebudou hrozit ranní mrazíky, které připomíná pranostika o trojici ledových mužů, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tlaková níže bude přes naše území postupovat z centrálního Středomoří k severovýchodu. „Ledoví muži, které v kalendáři najdeme od 12. do 14. května, tak budou spíše připomínat nejznámější červnovou pranostiku – Medarda,“ popsala meteoroložka počasí nejbližších dnů.

Ve čtvrtek bude převážně polojasno či skoro jasno, více oblačnosti bude pouze na západě a jihozápadě území, kde bude třeba počítat s přeháňkami a teplotami do 14 °C. Na zbytku území se odpolední maxima dostanou na 16 až 20 °C.

V pátek bude převažovat oblačno až zataženo, v jižní a polovině území očekávají meteorologové déšť nebo přeháňky. Jinde by se přeháňky měly vyskytovat jen místy. Na severu může být až polojasno. Ráno teploty klesnou na 10 až 6 °C, přes den vystoupají na 14 až 18, na jihu kolem 12 °C.

V sobotu bude oblačno až zataženo, zejména na východě území místy déšť nebo přeháňky. Na západě může být až polojasno,“ uvedla Honsová, podle níž ranní minima setrvají v intervalu od 10 do 6 °C. Přes den se dostanou na 14 až 18 °C.

Neděle nabídne oblačno až zataženo, odpoledne se místy přidá déšť či přeháňky, ojediněle i bouřky. Ráno teploty zůstanou mezi 10 a 6 °C, přes den by měly vystoupat k 15 až 19 °C.

V pondělí bude zataženo, na většině území s deštěm či přeháňkami a ojediněle opět i bouřkami. Nejnižší ranní teploty by se měly pohybovat mezi 11 a 7 °C, přes den se dostanou na 13 až 17 °C.

V úterý bude i nadále pokračovat zataženo až oblačno, na většině území znovu s deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty zůstanou mezi 11 a 7 °C, přes den se podívají k 11 až 15 °C.

Středa by měla nabídnout oblačné počasí, místy ještě s přeháňkami a nejnižšími ranními teplotami mezi 9 a 5 °C. V maximech přes den se teploty dostanou na 14 až 18 °C.

Výhled meteorologů: Zatím žádný hic

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám