Hlavní obsah

I přes ochlazení se léto ještě nevzdává

Novinky, Jaroslav Soukup

Ačkoliv se ve čtvrtek po přechodu studené fronty ochladí, bude závěr týdne slunečný a v tom nadcházejícím se ještě dočkáme letních teplot atakujících hranici 25 stupňů Celsia. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 17.9. 2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek přejde přes naše území studená fronta, za níž se však rychle nasune oblast vysokého tlaku vzduchu. „Zároveň nás ale čeká citelný propad teplot vzduchu, a to zejména v ranních minimech, kdy očekáváme od pátku teploty i na 1 stupni Celsia a místy přízemní mrazíky,” upozornila Honsová.

Ve čtvrtek bude zpočátku dne polojasno až oblačno, ojediněle se objeví přeháňky. Již odpoledne začne ubývat oblačnosti a teploty se dostanou na 16 až 20 stupňů Celsia.

V pátek již bude převládat jasno či skoro jasno. Noční teploty klesnou na 9 až 5, místy však pouze na 1 stupeň Celsia. Přes den vystoupají na 15 až 19 stupňů Celsia.

Velmi podobně bude i v sobotu. Noční minima i odpolední teploty zůstanou na pátečních hodnotách. Tepleji bude pouze na západě republiky, kde se maxima dostanou až na 23 stupňů.

V neděli bude převážně polojasno. V noci teploty klesnou na 10 až 6, místy pouze 2 stupně Celsia. Přes den bude příjemných 18 až 22 stupňů.

Charakter počasí se nezmění ani v úvodu příštího týdne. V pondělí bude převládat jasno až polojasno s nočními teplotami v rozmezí 10 až 6 stupňů Celsia a odpoledními maximy mezi 20 a 24 stupni.

Pokračující teplejší počasí zpomalí růst hub jen nepatrně

Domácí

V úterý bude ještě tepleji. I nadále bude převážně jasno či polojasno s nočními teplotami mezi 12 a 8 stupni Celsia. Přes den rtuť vystoupá na 21 až 25 stupňů. Jak Honsová uvedla, začátek astronomického podzimu připadající na 15:30 hodin tak bude nejteplejší od roku 2009.

Podzimně nebude počasí vypadat ani ve středu. Můžeme se těšit na minimum oblačnosti, nejnižší teploty v intervalu 14 až 10 stupňů Celsia a odpolední maxima mezi 22 a 26 stupni Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám