Hlavní obsah

Chladný víkend doprovodí přízemní mrazíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pátečním přechodu studené fronty k nám bude o víkendu proudit studený vzduch od severu až severozápadu, což bude znamenat další ochlazování. V sobotu a v neděli nás čekají chladná rána, přičemž odpolední maxima se budou pohybovat pod hranicí 20 °C. Nad ni se pomalu začnou dostávat znovu až v příštím týdnu, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 26.5. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Po přechodu vlnící se studené fronty, která přinesla místy i vydatné srážky, musíme s přeháňkami počítat s výjimkou čtvrtka až do konce týdne.

Ve čtvrtek bude převládat jasno až polojasno, přechodně až oblačno s teplotami mezi 20 a 24 °C, na Českomoravské vrchovině kolem 18 °C.

„V pátek bude zpočátku dne jasno až polojasno, postupně bude docházet od západu k přibývání oblačnosti a místy očekáváme déšť nebo přeháňky. Ranní teploty klesnou na 12 až 8 °C, denní se dostanou na 18 až 22 °C, na jižní Moravě až 25 °C,“ konstatovala Honsová.

V sobotu bude převládat oblačno až polojasno, zejména na severu místy s přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 8 až 4 °C, přes den se dostanou na 14 až 18 °C.

Velmi podobně bude i v neděli. Oblačno až polojasno místy doprovodí přeháňky a ráno místy i přízemní mrazíky. Minima se budou nejčastěji pohybovat mezi 7 a 3 °C, odpoledne se teploty vyšplhají na 13 až 17 °C.

Od pondělí do středy bude převládat oblačno až polojasno, teploty půjdou zvolna vzhůru. V pondělí se ráno zastaví mezi 7 a 3 °C, přičemž ojediněle se ještě vyskytnou přízemní mrazíky. Přes den vystoupají na 15 až 19 °C.

V úterý ráno bude mezi 9 a 5 °C. Přes den se maxima dostanou na 18 až 23 °C.

Středa přinese další vzestup teplot. Ranní minima klesnou na 10 až 6 °C, denní maxima vystoupají na 19 až 23 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám