Hlavní obsah

Bude teplo a nezaprší

Nadcházející týden bude pokračovat teplé a slunečné počasí bez velkých veder. Ovšem také bez deště. Teploty se budou pohybovat mezi 20 a 25 stupni, obloha bude ze začátku týdne bez mraků. Ty se objeví až o víkendu. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Česko bude pod vlivem tlakové výše od severozápadu. „Nejtepleji by mělo být ve čtvrtek, na první meteorologicky letní den; to odpolední teploty zamíří i na 28 °C. Na víkend se začne zřejmě ochlazovat,“ řekla Honsová.

V pondělí bude Česko pod vlivem slábnoucí studené fronty, která ale žádné srážky nepřinese. Bude jasno až polojasno, odpoledne bude na severozápadě území až oblačno. Teploty vystoupají na 20 až 24 stupňů Celsia a na těchto hodnotách zůstanou až do středy.

V úterý bude zpočátku dne polojasno, postupně jasno. Teploty nad ránem klesnou k 6 až 10 stupňům, přes den vystoupají až na 23 stupňů.

Ve středu bude počasí podobné, nad ránem zůstanou teploty mezi 7 a 11 stupni, přes den budou opět oscilovat mezi 20 a 24 stupni Celsia.

Výrazněji se oteplí ve čtvrtek, teploty by se měly pohybovat od 24 do 28 stupňů. Nad ránem ale bude stále chladno, maximálně 10 stupňů. Obloha bude stále jasná nebo skoro jasná.

V pátek se mohou ojediněle objevit mraky, většinou však bude stále jasno nebo polojasno, „Ranní teploty budou mezi 11 a 7 °C, denní vystoupí na 22 až 27 °C,“ popsala Honsová.

Také během prvního červnového víkendu bude převládat jen malá oblačnost – jasno až polojasno, pouze ojediněle se při přechodně zvětšené oblačnosti mohou vyskytnout přeháňky. Teploty nad 25 stupňů nevydrží, měly by opět být mezi 20 a 24 stupni.

Meteorologové rozšířili výstrahu před požáry

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám