Hlavní obsah

Vzepřel se všem předpokladům i rozhodnutí soudu. Devadesáticentimetrový Ind se stal lékařem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se přihlásil ke studiu medicíny, lékařská rada ho kvůli jeho výšce odmítla. Třiadvacetiletý Ganesh Baraiya z indického Gudžarátu, jenž měří 91 centimetrů, se však nevzdal a nakonec si i přes původní zamítavé rozhodnutí soudu splnil sen. Nyní pracuje jako stážista ve státní nemocnici.

Indický mladík měřící 91 centimetrů se stal lékařemVideo: Reuters

 
Článek

„Poté, co jsem dokončil 12. třídu (v Indii poslední ročník středoškolského vzdělání) a složil zkoušku NEET (přijímací zkouška pro studenty, kteří chtějí v Indii absolvovat lékařské studium), abych se zapsal ke studiu medicíny, mě lékařská rada odmítla kvůli výšce. Bavil jsem se o tom s ředitelem mé školy a zeptal se ho, co dělat,“ popsal počáteční trable pro server The Economic Times Baraiya.

Zmíněný ředitel mu doporučil setkat se s gudžarátským ministrem školství a dalším výše postaveným úředníkem. Na základě jejich zvážení byl následně případ předložen k vrchnímu soudu v Gudžarátu. „Součástí případu byli další dva kandidáti s různými postiženími. U vrchního soudu jsme neuspěli, ale rozhodli jsme se případ předat nejvyššímu soudu,“ řekl Baraiya.

Foto: Reuters

Indický mladík měřící 91 centimetrů se stal lékařem.

A napodruhé už drobný Ind uspěl. „V roce 2018 nejvyšší soud rozhodl, že můžu nastoupit ke studiu medicíny. To jsem následující rok učinil na lékařské fakultě Government Medical College ve městě Bhávnagar a moje cesta mohla začít,“ svěřil se Baraiya, který už stihl studium dokončit a nyní pracuje jako stážista ve státní nemocnici.

Ačkoliv se mu podařilo překonat všechny překážky a splnil si svůj sen, s předsudky se na denním pořádku setkává i coby lékař. Jak ale říká, po počátečním opovržení skrze jeho výšku se pacienti po čase většinou uklidní a přijmou ho za právoplatného lékaře.

Mladík si místo zábavy chodil povídat do nemocnice

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám