Hlavní obsah

Ve 33 letech zemřel další účastník populární reality show, při které tuhne krev v žilách

Novinky, Jakub Štěpánek

Ve věku pouhých 33 let zemřel v americkém Nashvillu za doposud nevyjasněných okolností Nick McGlashan, účastník populární reality show Nejsmrtelnější úlovek (Deadliest Catch), kterou v České republice vysílá americká stanice Discovery Channel. Ta dokumentuje mimo jiné práci lovců krabů v Beringově moři.

Foto: Profimedia.cz

Práce lovců krabů je považována za jednu z nejnebezpečnějších prací vůbec. Ilustrační foto

Článek

McGlashan se narodil na Aljašce a pocházel z rodiny, která se lovu krabů kamčatských věnovala od pradávna. Sám Nick byl už sedmou generací. Jeho prastrýc je považován za průkopníka amerického krabího průmyslu. O jeho doposud nevyjasněném úmrtí informoval server CNN.

Američan účinkoval v seriálu od roku 2013 coby kapitán lodi, která v Beringově moři loví právě kraby. Povolání lovců krabů je považováno za jedno z nejnebezpečnějších na světě.

„Nick byl známý perfektní znalostí lovu krabů. I v těch nejtěžších podmínkách na moři si udržoval osobitý smysl pro humor. Všem, kdo ho znali, bude velmi chybět,” uvedl v prohlášení kanál Discovery.

Třiatřicetiletý McGlashan pracoval na lodi od svých 13 let, od roku 2013 se objevoval na televizních obrazovkách. Ze seriálu na krátkou dobu zmizel poté, co se na veřejnost dostaly informace o jeho závislosti na alkoholu a drogách, kterými se třikrát předávkoval. Po vyléčení se v roce 2016 ke kormidlu rybářské lodi vrátil.

Ostrý hoch z Beskyd: Uříznutou ruku řešíme na Aljašce panákem vodky

Muži

„Můj život přešel velmi rychle z Beringova moře k obyčejnému feťákovi. Se svojí závislosti jsem doslova válčil a byl jsem úspěšný,” uvedl tehdy před návratem. Od té doby podle vlastní biografie svým střízlivým životním stylem inspiroval ostatní.

McGlashan je už osmým účastníkem seriálu, který zemřel tragicky. Letos v létě podlehl následkům infarktu plavčík Mahlon Reyes. Bylo mu 38 let. Právě z důvodu úmrtí protagonistů se mezi fanoušky seriálu hovoří o „prokletí”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám