Hlavní obsah

Ve 13 letech je geniální chlapec molekulárním biologem, ambice má i ve sportu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled vypadá Ian Santos z mexické Guadalajary jako obyčejný chlapec. Zdání ale klame. V 18 měsících měl slovní zásobu dospělého člověka a ve třech letech uměl číst. Nyní je mu 13 let a stal se zřejmě nejmladším molekulárním biologem na světě. Při všem tom učení ale nezapomíná ani na obyčejné klukovské radosti jako třeba hraní videoher.

Třináctiletý Mexičan se stal nejmladším molekulárním biologem na světěVideo: Reuters

 
Článek

Že Ian není úplně běžné dítě, zjistili jeho rodiče velmi brzy. Když v roce a půl mluvil v podstatě jako dospělý člověk a v devíti letech ukončil středoškolské vzdělání, bylo jasné, že má před sebou slibnou kariéru.

Cesta ke vzdělání ale nebyla vždy jednoduchá. V prvních letech školní docházky se hoch často setkával s nepochopením učitelů, kterým se pranic nelíbila Ianova výjimečnost. Ve čtvrté třídě si tak vzdělávání svého syna vzala na starost sama matka Sandra. Dnes už je podle ní její syn „šťastné a vyrovnané dítě“.

Ianovi je v současné době 13 let a nedávno ukončil magisterské studium na univerzitě v Guadalajaře, kde vystudoval obor farmaceutická chemie. Pochopitelně s vyznamenáním, připomíná server Metro.

Foto: Reuters

Třináctiletý Mexičan se stal nejmladším molekulárním biologem na světě

„Od malička jsem měl slušné znalosti z chemie, mikrobiologie, hematologie a molekulární biologie. Účastnil jsem se také soutěží z obecné chemie,“ vyjmenovává svoje nejoblíbenější obory Ian.

Mexiko chce reprezentovat na olympiádě

Nebylo by však hezké zařadit nadané dítě pouze do škatulky knihomola. Kromě učení se totiž Ian věnuje vrcholově i atletice. Jeho snem je mimo jiné reprezentovat Mexiko na olympiádě.

Ovšem ani zcela obyčejné klukovské radosti mu nejsou cizí. Když najde volnou chvilku, rád si zahraje GTA, pohraje si s kočkami, poslouchá elektronickou hudbu a v neposlední řadě miluje fotbal a Cristiana Ronalda.

Nejnovějším zaměstnancem SpaceX se stal čtrnáctiletý geniální chlapec

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám