Hlavní obsah

V New Yorku jde do aukce osobní sbírka hodinek Sylvestera Stallona. Součástí je i netknutý kousek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní sbírka nejméně 11 hodinek slavného amerického herce Sylvestera Stallona půjde 5. června v New Yorku do aukce. Mezi kousky, které se budou podle očekávání dražit za horentní sumy, nechybí například hodinky, které měl na sobě ve filmu Expendables: Postradatelní 2.

Kolekce hodinek Sylvestera Stallona jde do aukceVideo: Reuters

 
Článek

Podle aukčního domu Sotheby's, pod jehož hlavičkou aukce příští měsíc proběhne, Stallonova kolekce obsahuje hodinky od značek Cartier, Audemars Piguet, Rolex a Panerai.

Součástí aukce budou i zmiňované hodinky, které se objevily v hollywoodském filmu Expendables: Postradatelní 2, nejvyšší nabídky by však podle odhadů mohl dosáhnout nikdy nenošený, a dokonce ani netknutý kousek Patek Philippe Grandmaster Chime.

Foto: Reuters

Hodnota modelu Patek Philippe Grandmaster Chime se odhaduje na 2,5 až 5 milionů dolarů (58 až 116 milionů korun).

„To, co vám tady ukážu, jsou hodinky, kterých se ještě nikdo nedotkl. Jsou to nejsložitější náramkové hodinky, jaké kdy byly na planetě vyrobeny,“ nešetří chválu při jejich představování Stallone na videu, které zprostředkovala agentura Reuters.

Díky hodinkám víte, kde se v životě nacházíte
Sylvester Stallone

„Jednou jsem procházel ulicí s hodinkami Rolex na ruce, načež se mě jeden muž zeptal: ‚Páni, co ty hodinky stály?‘ Odpověděl jsem, že zhruba 10 až 12 tisíc dolarů. A on na to: ‚Ty moje stály tři dolary a ukazují stejný čas.‘ Není to však o čase, ale o pocitu úspěchu. Můžete si říct: Dobře, odměním se tím, že jsem ve svém životě patrně udělal něco správně. To je to, v čem vidím u sbírání hodinek smysl. Nejde o čas, ale o uvědomování si, kde se v životě nacházíte,“ uvedl Stallone.

Foto: Reuters

Sylvester Stallone představuje svou kolekci hodinek

V minulosti byly hodinky vyrobené speciálně pro Stallona vydraženy rovněž aukčním domem Sotheby's za odhadovanou částku mezi 10 000 a 15 000 dolary (cca 232 až 348 tisíc korun).

Jaké částky padnou tentokrát, se dozvíme v červnu. Ovšem jenom hodnota samotných Patek Philippe Grandmaster Chime se odhaduje na 2,5 až 5 milionů dolarů (58 až 116 milionů korun).

Zlaté hodinky nejbohatšího pasažéra Titaniku se prodaly za 35 milionů

Koktejl

Výběr článků

Načítám