Hlavní obsah

Singapurský bar míchá speciální koktejly na počest setkání Trumpa s Kim Čong-unem

Summit v Singapuru mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem a vůdcem KLDR Kim Čong-unem se nezadržitelně blíží, čehož chce využít nejeden tamní podnikatel. Jeden ze singapurských barů například na počest tohoto setkání míchá speciální koktejly, které se díky nadšeným reakcím dokonce chystá zařadit do stálého menu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Barmani v Singapuru vymýšlejí nové koktejly u příležitosti setkání Donalda Trumpa s Kim Čong-unemVideo: Reuters

 
Článek

Singapur bude s největší pravděpodobností již příští týden (v úterý 12. června) dějištěm historicky prvního setkání mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem a severokorejským vůdcem Kim Čong-unem.

Světově očekávaný summit vyvolal v Singapuru velké pozdvižení, důkazem jsou například tamní bary. Podnik s názvem Escobar na počest této příležitosti vytvořil dva speciální koktejly s příznačnými názvy „Trump“ a „Kim“.

„Bude to jedna z největších událostí nedávné světové historie. Chtěli jsme být součástí celého toho humbuku, který ji provází,“ vysvětlil majitel baru Stan Sri Ganesh.

Jeden obsahuje bourbon, druhý sodžu

„Základem ‚Trumpa‘ je bourbon, protože pochází z Kentucky a je nepopiratelnou součástí USA. ‚Kim‘ je pak tvořen převážně ze sodžu (typický korejský alkoholický nápoj),“ svěřil se tamní barman.

Každý z nich stojí 12,60 singapurského dolaru (přes 200 korun) a oba obsahují stejné množství alkoholu. „Abychom se vyhnuli sporům o to, který z nich je silnější,“ objasnil s úsměvem na tváři majitel baru.

„Zákazníci si obvykle objednají oba koktejly, protože chtějí vědět, jak chutnají. A často si dávají i druhé kolo, takže jsme spokojení. Přemýšlíme nad tím, že drinky zařadíme do stálého menu,“ řekl Ganesh.

Reklama

Výběr článků

Načítám