Hlavní obsah

Sedmadvacetiletý Číňan nemohl najít práci, vypadá jako dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladistvý vzhled nemusí být vždy užitečný. Své o tom ví sedmadvacetiletý Mao Šeng z čínské provincie Kuang-tung, jehož kvůli němu dlouho nikdo nechtěl zaměstnat. Nutno však podotknout, že reálný věk by mu hádal asi málokdo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šeng musel začít živit rodinu poté, co jeho otec prodělal mozkovou mrtvici a ze zdravotních důvodů tak nemůže pracovat. S ohledem na Šengův neobvykle mladistvý vzhled jej ale žádná firma dlouho nechtěla zaměstnat.

Většina továren, kde se Číňan o práci ucházel, mu jeho reálný věk i přes doložení veškerých dokladů totožnosti nevěřila. Jiné se pak podle některých zpráv pro změnu obávaly, že jeho vzhled přitáhne pozornost úřadů, která by mohla vést k potenciálním sankcím.

„Mnoho lidí považuje mladistvý vzhled za požehnání. Pro mě je to ale nevýhoda. Brání mi k nalezení zaměstnání, díky kterému bych uživil rodinu,“ říká Šeng na jednom z videí na sociálních sítích.

Právě díky sociálním sítím se jeho příběh stal virálním a dostal se i do čínských médií. A zdá se, že mu to pomohlo i k nalezení práce. V jednom z komentářů totiž Číňan, narozený roku 1995, píše, že se na něj nakonec přece jenom usmálo štěstí.

Jaké konkrétní zaměstnání našel, neuvedl. Podle serveru LADbible však Šeng nyní doufá, že mu nechtěná sláva pomůže najít i přítelkyni a oženit se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám