Hlavní obsah

Rybáři mají svátek. V obřím akváriu zkoušejí novinky v podobě 4D nástrah

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

Milovníci rybaření mají nyní jedinečnou příležitost vyzkoušet historicky poprvé v České republice obří prosklené akvárium s živými rybami, které slouží k vyzkoušení zbrusu nových návnad. Ty jsou oproti loňsku už ve 4D kvalitě. To znamená, že i zapáchají jako skutečné ryby.

Rybáři mají svátek. V obřím akváriu zkouší novinky v podobě 4D nástrahVideo: Novinky

 
Článek

Akvárium je osm metrů dlouhé, tři vysoké a metr široké. K dispozici jsou candáti, kapři, duhoví pstruzi nebo i sumci.

„V tomto akváriu budeme prezentovat nástrahy. Je tu krásně vidět, jak ta nástraha ve vodě pracuje,“ vysvětlil Karel Hrubín z firmy Gunki & Illex, který na 9. ročníku veletrhu For Fishing v pražských Letňanech prezentoval nástrahy na přívlač.

Foto: Novinky

V pražských Letňanech na veletrhu For Fishing je poprvé u nás obří akvárium.

Některé z nich mají kromě UV tečky, které na ryby působí agresivně, také příchuť anýzu. „Molekuly anýzu se šíří nejrychleji a také vzbuzují v candátech a okounech hltavost a dravost. Anýzovou návnadu už používáme déle, ale má novou sleďovou barvu, která dobře funguje ve studených vodách,“ vysvětlil Hrubín.

Foto: Novinky

For fishing rybaření

Nástrahy ve 4D formátu

Horkou novinkou jsou nástrahy ve 4D formátu, do teď se používaly jen ve 3D.

„Tyto návnady jsou výborné pro všechny velikosti ryb. Používají se nejen na štiky nebo candáty, ale i na mořské rybaření. Nástraha je vyrobena novou technologií. Používá se nový typ gumy, která je od prvopočátku propojená s vůní. Díky 4D tisku má jinou barvu i příchuť, než měla doposud. To způsobuje, že ve vodě udržuje chuť po celou dobu, co ji tam máte, a že nevyprchá,“ vysvětlil Novinkám David Maixner, manažer společnosti Savage Gear, která návnady vyrábí.

Foto: Novinky

Nástrahy ve 4D formátu jsou novinkou veletrhu.

Příchuť je pouze jedna – výtažek z krevet se solí. Nástrahy jsou opravdu realistické, jak ve tvaru, tak v barvách nebo hmotnosti a jsou v podstatě stejně těžké jako lovené ryby.

Veletrh probíhá v pěti halách výstaviště Pva Expo Praha a potrvá až do 18. února. K vidění i ke koupi jsou produkty od více než 1000 rybářských značek.

Reklama

Výběr článků

Načítám