Hlavní obsah

Nejvěrnější fanoušek všech dob? Na zápas čekal 10 měsíců tisíce kilometrů od domova

Novinky, ČTK, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angličan Rob Lewis by se dal s přehledem označit za jednoho z nejvěrnějších sportovních fanoušků na světě. Na odložený zápas národního kriketového týmu čekal na Srí Lance dlouhých deset měsíců. Kvůli koronavirovým restrikcím ho na něj ale nakonec nepustili. Čtvrteční utkání ve městě Galle se odehrálo bez diváků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Lewis část utkání nakonec zhlédl, navzdory tomu, že se utkání odehrálo před prázdnými tribunami. Vylezl totiž na hradby historické pevnosti, jež přiléhá ke kriketovému stadionu.

Stihl si zazpívat hymnu anglického národního mužstva, pak jej ale policie vyvedla. „Bylo to skvělé,” popsal jasně a stručně agentuře PA své pocity 37letý kriketový nadšenec.

Muž z anglického města Sunbury-on-Thames přiletěl na Srí Lanku 13. března 2020. Po příjezdu se dozvěděl, že zápas byl kvůli koronavirové krizi zrušen. Rozhodl se však, že na náhradní termín počká stůj co stůj. V mezidobí webový designér adoptoval pouličního psa a živil se i jako DJ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám