Hlavní obsah

Nejlepší rozhodnutí v životě vydělalo připravenému sázkaři pořádný balík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Já sázím na špatný koně, na pomalý koně bez dechu, zpívá Martin Maxa v jedné ze svých odrhovaček. Možná by si mohl vzít příklad z jistého Brita, který na koňských dostizích vydělal majlant. Díky prozíravému rozhodnutí si teď může užít přes čtvrt milionu liber (7,6 milionu korun). Za výhrou se však skrývá poctivá příprava.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Paul Dean z anglického města Stockton-on-Tees je vášnivým sázkařem. Svoje tipy ale rozhodně nestřílí jen tak od boku. Vzhledem k tomu, že se věnuje v drtivé většině dostihům, poctivě studuje každý detail, který může mít vliv na výsledek jeho investice.

Během březnových závodů na Cheltenham Festivalu, čtyřdenního dostihového svátku, vytvořil tiket, který vsadil za pouhých pět liber (150 korun). Vsadil si na pět koní v jednotlivých závodech, přičemž rozhodně nešlo vždy o kurzového favorita. Pokud by mu vyšel celý tiket, bral by sumu okolo půl milionu liber (15 milionů korun).

Čtyři koně, které měl na tiketu, skutečně uspěli (v kurzech 12:1, 10:1, 4:1 a 25:1). Dean za pátého koně vybral Envoi Allena, kterému věřil v kurzu 5,5:1. Mezitím mu ale sázková kancelář nabídla takzvaný „cash out”, tedy možnost předčasného vyplacení části výhry bez ohledu na výsledek nevyhodnocené příležitosti.

Společnost Unibet Deanovi navrhla možnost nechat si vyplatit 250 tisíc liber (7,6 milionu korun) v případě, že poslední kůň neuspěje a 300 tisíc liber (9,1 milionu korun) v případě, že uspěje. Na to Dean nemusel přistoupit a mohl pořád doufat v hlavní výhru 500 tisíc liber (15 milionů korun). Pokud by ale Envoi Allen neuspěl, nedostal by ani libru. Dean se nakonec rozhodl se sázkovou kanceláří uzavřít dohodu a poslední dostih tak mohl sledovat už s jistotou minimální výhry čtvrt milionu liber.

A netrvalo dlouho a Dean se mohl začít skutečně radovat, jeho favorit se totiž krátce po startu dostal do problémů, upadl a závod nedokončil. V případě, že by nepřijal nabídku sázkovky, v tu dobu by si asi vzteky trhal vlasy.

„Moji rodiče na mě naléhali, ať tu nabídku určitě přijmu, já se ale dost dlouho rozhodoval. Tomu koni jsem věřil, ale i když jsem nechtěl riskovat půl milionu liber, chtěl jsem si ten dostih užít na maximum. Nakonec jsem moc rád, že jsem vstřícnou nabídku od Unibetu přijal,” uvedl Dean, který nakonec včetně dalších výher z jiných tiketů odešel ze závodů v celkovém plusu přes 311 tisíc liber (9,5 milionu korun).

Výherce uvedl, že během závodů příliš nervózní nebývá. „Moje práce začíná už čtvrt roku před závody. Pečlivě koně studuji a sbírám veškerá data. Tehdy jsem nervózní víc než během závodu. Bojím se, aby se třeba kůň nezranil nebo něco podobného,” vysvětluje.

„Přípravou na dostihy někdy strávím až osm hodin denně. Taková výhra mi teď pomůže v tom, že se dostihům budu moci věnovat ještě víc a budu na to mít klid. Vždyť já se o koně zajímám od pěti let. Vždy jsem se chtěl živit sázkami a zdá se, že teď žiju svůj sen,” doplnil.

V současné době Dean plánuje oslavu s kamarády, bude si ale muset počkat na otevření barů a restaurací. Chystá se také podívat s rodinou do New Yorku a Las Vegas, investovat do bydlení a příští rok opět vsadit tiket na populární dostihové události. „Pokud mě tedy vůbec nechají,” dodal s úsměvem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám