Hlavní obsah

Nejkrásnější limitované edice šampaňského roku 2021

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když tu máme ten konec roku, pojďme se ohlédnout za těmi nejzajímavějšími designovými edicemi bublinek ze Champagne, speciálními obaly lahví a designy dárkových obalů, které jste si mohli letos pořídit. Část z nich je už beznadějně vyprodaná, jiné „speciálky“ mohou stále ještě zkrášlovat tu nejchladnější přepážku vašich vinoték.

Foto: Nick Knight

Spolupráce s celebritami a designery je pro šampaňské domy důležité. Na snímku Lady Gaga s lahví růžového champagne Dom Pérignon.

Článek

Veuve Clicquot La Grande Dame Brut 2012 Yayoi Kusama

Jak může vypadat propojení francouzského šampaňského a japonského designu, to dokonale ukazuje etiketa a dárkový obal lahve Veuve Clicquot La Grande Dame Brut 2012 od japonské umělkyně Yayoi Kusamaové. Florální motivy a všudypřítomné tečky vám přijdou podivné možná jen do té chvíle, dokud nespatříte, jak se obléká sama Japonka. Mimochodem, ta k této spolupráci napsala i báseň, jejíž název zní: „Mé srdce, které rozkvétá v temnotě noci”.

Foto: Yayoi Kusamaová

Umělkyně Yayoi Kusamaová se svou speciální edicí šampaňského Veuve Clicquot La Grande Dame

Laurent-Perrier Rosé Brut Butterfly Robe

Nejrůznějších návleků na lahve bylo vyrobeno v posledních 10 letech nespočet. Některé měly za úkol jen déle udržet lahev o něco déle ve správné teplotě, jiné byly čistě jen designovou záležitostí. Mezi ně se řadí i tzv. „motýlí háv” značky Laurent-Perrier. A protože ekologie začíná hrát ve světě luxusu stále větší a větší roli, háv je odnímatelný a lze jej navlékat i na další lahve této značky.

Foto: Laurent-Perrier

Motýlí háv šampaňského Laurent-Perrier

Armand De Brignac Brut Green Limited Edition 2021

Zatímco snad všechny ostatní lahve, které jsme vybrali, oplývají jistou nonšalancí či zajímavými designovými prvky, limitovaná zelená edice bublinek Armand De Brignac z dílny šampaňského domu Cattier. Okázalost kloubící se s jistou dávkou snobství na první dobrou. Jde již o pátý ročník speciální edice pro golfový turnaj Masters. Jak správně tušíte, majitelem jedné z lahví se stává vždy i jeho vítěz. Jak lze u lahve za zhruba deset tisíc korun očekávat, dostanete ji ve slušivé dřevěné kazetě.

Foto: Armand De Brignac

Armand De Brignac Brut Green Limited Edition 2021

Perrier-Jouët Belle Epoque 2013 Mischer Traxler

Pokud vám přišly první a druhá speciální edice šampaňského velmi ženské, pak nevím, co řeknete na to, s čím přišlo designové studio Mischer Traxler (založené Katharinou Mischerovou a Thomasem Traxlerem) pro značku Perrier-Jouët a jejich Belle Epoque bublinky. Florální motiv působí velmi exoticky, ale zároveň něžně. A co teprve ten obsah lahve...

Foto: Perrier-Jouet

Květinové motivy na šampaňském Belle Epoque značky Perrier-Jouët z díly designového studia Mischer'Traxler

Dom Pérignon Lady Gaga 2010 & Dom Pérignon Lady Gaga Rosé 2006

Šampaňský dům Dom Pérignon má v oblibě spolupráci s celebritami. V roce 2021 byla spolupracující slavnou osobou extravagantní zpěvačka Lady Gaga. Vznikly tak dvě lahve s hodně specifickými etiketami a darkovými obaly. V obchodech se po nich ale snad ani nedívejte, hlásí už značnou chvíli vyprodáno. Dříve značka spolupracovala s dalším extravagantním hudebníkem Lennym Kravitzem, a tak nezbývá než čekat, kdo další sevře ikonickou lahev v roce 2022.

Foto: Dom Pérignon

Speciální edice šampaňského Dom Pérignon ve spolupráci s Lady Gaga

Reklama

Výběr článků

Načítám