Hlavní obsah

Milovníci piva druhý rok ostrouhají. Oktoberfest nejspíš zase nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý svátek piva Oktoberfest už podruhé v řadě zřejmě neproběhne. Smutnou zprávu všem milovníkům zlatého moku sdělil bavorský premiér Markus Söder, podle něhož je konání akce vzhledem ke koronaviru velmi nepravděpodobné. Finální rozhodnutí týkající se všech festivalů ve spolkové zemi padne v následujících dnech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z Oktoberfestu v roce 2018Video: Reuters

 
Článek

„Budeme o tom vést zevrubné diskuze, ale musíme se držet objektivních faktů, které nyní máme. Ztotožňuji se se strachem a skepticismem starosty, protože vidíme, jak se pandemie vyvíjí,“ cituje agentura Reuters Södera.

Doplnil, že se budou hledat vhodné podmínky, za kterých by se některé akce mohly konat, osud Oktoberfestu je ale pravděpodobně zpečetěn i vzhledem k tomu, že se jedná o událost hojně navštěvovanou lidmi ze zahraničí.

Má dvousetletou tradici

Oktoberfest se koná v Mnichově na přelomu září a října a jeho kořeny sahají až do roku 1810, kdy se bujará oslava uskutečnila poprvé u příležitosti svatby Ludvíka I. Bavorského.

Akce trvající dva týdny městu generuje miliardu eur, v přepočtu takřka 26 miliard korun. Obvykle ji navštíví zhruba šest milionů lidí, kteří vypijí na sedm milionů litrů piva, sní půl milionů kuřat nebo 140 tisíc párů klobásek. Festival je obvykle velmi divoký kvůli množství vypitého alkoholu, stále si však zachovává svou popularitu.

Lidé loni méně popíjeli, stát to pocítil na daních

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám