Hlavní obsah

Miliardář se zbavil covidu. Z radosti rozdá klientům své banky velké peníze

Novinky, ČTK, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexický miliardář Ricardo Salinas oznámil na svém twitterovém účtu, že náhodným klientům své banky rozdá celkem jeden milion pesos (přes milion korun). Rozhodl se tak poté, co se po dlouhé době vyléčil z nemoci covid-19.

Foto: Profimedia.cz

Ricardo Salinas Pliego

Článek

„Dnes jsem se probudil s přáním rozdat jeden milion pesos, které převedu na vaše účty u Banco Azteca,“ napsal Salinas, jehož majetek je odhadován na více než 13 miliard dolarů (přes 300 miliard Kč).

Salinas je považován na třetího nejbohatšího Mexičana a 110. nejbohatšího muže planety.

Zároveň miliardář klienty banky požádal, aby vybrali jeden ze tří způsobů, jak ohlášený milion rozdělit: tisíckrát jeden tisíc pesos, dvěstěkrát 5000 nebo stokrát 10 tisíc. Poslední varianta vyhrála, a tak se 100 náhodně vybraných zákazníků banky může těšit, že se zůstatek jejich účtu zvýší o 10 tisíc pesos (bezmála 11 tisíc korun).

Japonský miliardář slíbil, že rozdá peníze. Vyvolal tím šílenství a připsal si rekord

Muži

Salinas přitom není jediným boháčem, který se rozhodl pustit část svých peněz mezi lidi. V loňském roce způsobil na Twitteru poprask japonský miliardář Jusaku Maezawa.

Ve svém příspěvku oznámil, že jeho online prodejce módy Zozotown dosáhl během Vánoc a Nového roku na tržby ve výši 10 miliard jenů. Chtěl, aby se pro něj radostná zpráva šířila, a tak nabídl, že vybere ze všech, kdo jeho tweet sdíleli (nakonec přes čtyři miliony uživatelů), 100 šťastlivců. Každý z nich si přišel na milion jenů (přes 200 tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám