Hlavní obsah

Londýnská kavárna pod palbou kritiky, střílela si z Číny a tlouštíků

Novinky, Martin Vlk

S nepochopením se setkaly vtípky londýnské kavárny F*ckoffee. Ta před svůj podnik umístila nápisy, které řada lidí označila za rasistické a diskriminující. Prostorově výraznějším lidem zakazovaly sednout si na lavičku či označovaly koronavirus za nejdéle fungující výrobek z Číny.

Foto: Profimedia.cz

Nápisy před kavárnou F*ckoffee se setkaly s nepochopením.

Článek

Nápisy si vysloužily vlnu kritiky a stížností zejména na sociálních sítích.

„Pokud lavička není dostatečně silná na to, aby se na ní sedělo, nedávejte si ji před kavárnu. Případně tam umístěte silnější lavičku, aby si tam mohl sednout kdokoliv,“ napsala například jedna z uživatelek na Instagramu.

Podnik se hájil tím, že se jednalo o vtípky. Později ale uznal, že se mohou jevit jako urážlivé, a nápisy raději odstranil a omluvil se.

„Chtěl bych se při této příležitosti omluvit za jakékoliv rasově necitlivé výjevy, které byly zveřejněny jménem F*ckoffee. Beru za ně plnou zodpovědnost. Jako člověk tmavé pleti jsem to považoval za satiru a zesměšňování stereotypů, kterými nás společnost stigmatizuje. Je to ale jen můj pohled na věc, a proto bych vám ho neměl nutit. Chci zdůraznit, že náš humor může být pro někoho necitlivý, ale v žádném případě nemá zákeřný záměr,“ napsal na sociální sítě majitel kavárny.

Reklama

Výběr článků

Načítám