Hlavní obsah

Jste přeborníky v tzv. házení žabek? Čínského středoškoláka překonáte stěží

Patnáctiletý Shen Danyao z východočínské provincie Če-ťiang loni zvítězil v národní soutěži v tzv. házení žabek. Jeho otec Shen Quanjun dokonce tvrdí, že kámen, který syn hodil na vodu, skočil 330krát, což by znamenalo, že Danyao překonal dosavadní světový rekord. Agentura AP nyní přinesla video, kde je možné si talent mladého Číňana prohlédnout.

Shen Danyao, vítěz národní soutěže v házení žabičekVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Světový rekord v házení žabek, jak se druhu zábavy, při níž se hází placatým kamenem na vodní hladinu takovým způsobem, aby se od ní opakovaně odrážel, říká, podle Guinnessovy knihy rekordů drží Američan Kurt Steiner. Ten v roce 2014 dokázal hodit kamenem tak, že po hladině skočil 88krát.

Jak se ale zdá, americký nadšenec do házení žabek má nyní silného konkurenta. Video, na němž patnáctiletý středoškolák Danyao předvádí svůj talent, se stalo na sociálních sítích virálním. Čínský deník Global Times upozornil, že hoch zvládá nejen bravurní žabky, ale hozeným kamenem dokáže přesně zasáhnout i zvolený cíl, například plovoucí balon.

Foto: Newsflare, AP

Shen Danyao, vítěz národní soutěže v házení žabiček

Házet žabky se Danyao naučil už jako čtyřletý a postupně se v tomto koníčku zdokonaloval. Techniku piloval spolu se svým otcem, který ho k tomu přivedl.

„Házení žabek je oblíbená dětská zábava a já jsem si ji se svým synem užíval také,“ sdělil Shen Quanjun. Danyaův úspěch nicméně zatím do Guinessovy knihy zaznamenán nebyl.

Britský silák chce lámat rekordy. Přes 80 kilometrů za sebou potáhne automobil

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám