Hlavní obsah

Italské studio navrhlo superjachtu inspirovanou diamantem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncept superjachty s názvem Stella del Sud byl inspirován 128karátovým diamantem Cartier. Pokud bude superjachta ve tvaru připomínajícím kosočtverec v budoucnu zrealizována, bude vybavena například heliportem, osmi VIP kajutami či posilovnou, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Superjachtu, jejíž délka by měla dosahovat 110 metrů, navrhlo italské studio Gabriele Teruzzi Yachts & Design.

Skleněné panely na stranách lodě by dle studia měly být umístěny tak, aby odrážely světlo a zajistily, že se plavidlo bude nepřetržitě třpytit – podobně jako diamant, jímž byla inspirována.

Stella del Sud bude vybavena třemi spojenými bazény ve třech různých patrech, což bude vytvářet tzv. efekt vodopádu, tvrdí zakladatel studia Gabriele Teruzzi.

Chybět nebude ani heliport, posilovna, klavírní salonek, osm VIP kajut či terasa o rozloze 325 metrů čtverečních se salonkem, vířivkou a jídelním prostorem pod širým nebem.

Superjachta poháněná sluncem je inspirována vikinskými plavidly

Muži

Navzdory velkým plánům jde však pouze o návrh a není jasné, zda bude někdy zrealizován. Samotné studio se k tomuto tématu odmítlo vyjádřit, a tak až čas ukáže, zda si luxusní plavidlo bude moci někdo užít i v reálném životě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám