Hlavní obsah

Heslo protirasistických protestů si rozčílení majitelé barů upravili po svém

Novinky, nčs

Heslo Black Lives Matter, které v posledních týdnech hýbe světovým děním, se v americkém Texasu dočkalo lehkého pozměnění. Tamní provozovatelé barů upravili heslo na Bar Lives Matter (na životech barů záleží) a vyrazili na protestní akci proti opětovnému uzavření barů, informoval New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Bary v Texasu se znovu musí uzavřít. Ilustrační foto

Článek

Provozovatelům barů v Texasu se nelíbí nařízení guvernéra Grega Abbota, jenž rozhodl o opětovném uzavření podniků vzhledem ke zhoršující se koronavirové pandemii.

Tee Allen Parker, majitel jednoho z barů ve městě Kilgore, dokonce podal na guvernéra žalobu. Podle hostinského je nařízení o uzavření podniků devastující a povede ke krachu mnoha provozoven.

„Tenhle jedinec (guvernér) si sám vybírá vítěze a poražené,” uvedl Parkerův právní zástupce Jared Woodfill. V Texasu se totiž váže uzavření podniků pouze na bary. Například provoz kadeřnictví a kosmetických či tetovacích salonů omezen není. Restaurace fungují v omezeném režimu a musejí operovat pouze s polovinou kapacity.

Zpřísněná opatření proti covidu v Kalifornii. Některé podniky musí okamžitě zavřít

Koronavirus

„Neříkejte mi, že malý bar je nějaký problém. To guvernér je problém,” pustil se do Abbota sám Parker. „Zaměřil se na nás a diskriminuje nás,” myslí si muž, jenž zorganizoval protest s názvem „Bar Lives Matter”, který má mít v neděli pokračování.

Situace v Texasu se zhoršila po uvolňování opatření. Ve státě je aktuálně hlášeno asi 160 tisíc případů nákazy koronavirem, přes 2400 lidí v souvislosti s onemocněním covid-19 zemřelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám