Hlavní obsah

Ghaňanka zpívala pět dní v kuse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiatřicetiletá ghanská podnikatelka, novinářka a televizní producentka Afua Asantewaaová dokázala zpívat nepřetržitě 126 hodin a 52 minut. Pěvecký maraton aktuálně čeká na zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Foto: Profimedia.cz

Během pěveckého maratonu Asantewaaovou podporovala spousta diváků.

Článek

Asantewaaová začala zpívat v hlavním města Ghany Akkře na Štědrý večer a skončila o více než pět dní později. Na místě ji podporovalo velké množství lidí, objevily se i největší ghanské hudební hvězdy, jako jsou Stonebwoy, Shatta Wale a Sarkodie či řada herců a influencerů.

Světový rekord v nejdelším nepřetržitém zpívaní překonala podle BBC o téměř 24 hodin, na potvrzení od Guinnessovy knihy rekordů si však ještě musí počkat. Aby byl rekord platný, během každé hodiny mohla odpočívat maximálně pět minut nebo pak 20 minut po čtyřech hodinách zpěvu.

Ghaňanka po svém výkonu uvedla, že doufá, že pěvecký maraton poslouží jako „inspirace pro všechny ženy, aby byly schopny vyjít ze své komfortní zóny a vyzkoušely nové příležitosti“. „Když na to upnete svou mysl, můžete toho dosáhnout,“ uvedla.

Asantewaaová zpívala cyklicky 125 písní různých žánrů ghanské hudby. Součástí byl gospel, high-life a hip-life. Svým počinem chtěla propagovat kulturu své země.

Vařil pět dní v kuse a měl halucinace. Po dni odpočinku ještě dva dny pekl

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám