Hlavní obsah

Firma představila pohodlné koronahelmy, budete připomínat kosmonauta

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít u obličejového krytu perfektní kombinaci pohodlí a dostatečné ochrany není nic snadného. Pokusila se o to mimo jiné společnost MicroClimate, která vyvinula helmu, o které tvrdí, že kromě bezpečnosti zajistí uživateli maximální pohodlí. Otázku vzhledu už každý musí posoudit sám.

Foto: Profimedia.cz

Helma stojí v přepočtu necelých pět tisíc korun.

Článek

Helma, ve které si možná na ulici budete připadat jako kosmonaut, má sloužit především v době pandemie koronaviru. Pokud si ale odmyslíte trochu nevšední vzhled, díky kterému se na ulici pravděpodobně nevyhnete zvědavým pohledům, má helma velmi praktické využití.

Díky HEPA filtrům maska filtruje vzduch na cestě dovnitř i ven. Chrání tedy uživatele před viry z okolí, neumožní ani další šíření virů od majitele helmy. Odpadá rovněž problém se zamlženými brýlemi, který trápí řadu lidí, v neposlední řadě pak zase okolí uvidí, jak se na celé kolo smějete.

Blamáž řeckých úřadů: Dětem poslaly obří roušky

Evropa

Společnost nabízí svůj výrobek za 199 dolarů (4600 korun). V balení je kromě helmy také nabíječka, která dokáže nabít vzduchovou filtraci helmy na čtyři hodiny používání. Kromě černé barvy chystá firma vyrábět také bílé provedení.

Reklama

Výběr článků

Načítám