Hlavní obsah

Britský pivovar uvařil pivo na podporu Ukrajiny. Použitý chmel je podobný českému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pivovar Wishbone v britském městě Keighley v hrabství West Yorkshire přišel s originálním nápadem, jak podpořit válkou zmítanou Ukrajinu. Uvařil speciální pivo, jehož část výdělku poputuje na pomoc Ukrajincům, píše britský server Keighley News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ležák se čtyřmi procenty alkoholu, na jehož výrobě se podíleli i ukrajinští uprchlíci aktuálně žijící v tamním regionu, bude představen v sobotu a neděli na festivalu Taste:BD v Bradfordu.

„Je to něco přes rok, kdy Putin započal invazi na Ukrajinu, a my jsme chtěli najít způsob, kterým bychom mohli alespoň trochu pomoci jejich lidem,“ řekl serveru Keighley News zástupce pivovaru Adrian Chapman.

„Lidem to navíc připomene, že válka stále probíhá a že Ukrajinci potřebují naši podporu,“ dodal.

Na výrobu zlatavého moku byl využit ukrajinský chmel od kanadského dodavatele s názvem Klon-18, který je podle pivovaru podobný slavnému žateckému chmelu z České republiky.

„(Ukrajinci) byli fascinováni procesem výroby. Zároveň velmi rádi přiložili pomocnou ruku k výrobě produktu, který podpoří jejich zemi,“ sdělil Adrian s tím, že část výdělku z každé prodané plechovky půjde na podporu Ukrajiny.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Pivovary, Minipivovary

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám