Hlavní obsah

Brit má neobvyklý koníček, využívá k němu hadici od vysavače

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestatřicetiletý Tom Quirk z Forest of Dean v anglickém hrabství Gloucestershire využívá vysavač k tvorbě uměleckých děl v koberci. Na neobvyklém „plátně“ již vytvořil například portrét Mony Lisy či Donalda Trumpa, píše britský server Metro.

Portrét Mony Lisy na koberci v podání Brita Toma Quirka.

Článek

„Začal jsem s tím před několika lety, když jsem si koupil nový koberec. Moje žena byla celý následující den v práci. Dal jsem se do úklidu domu, když jsem si rázem všiml, jak se v koberci při vysávání tvoří hezké linie,” svěřil se Quirk.

„Nejprve jsem dělal jenom pruhy, poté křivky následované různými vzory a nakonec jsem vytvořil formuli ze závodního okruhu Silverstone Circuit, neboť se ten víkend jelo Grand Prix Velké Británie,” dodává otec tří dětí.

Foto: Profimedia.cz

Tom Quirk s vysavačem, kterým v koberci vytváří umělecká díla.

Kreslení vysavačem v koberci ho natolik uchvátilo, že techniku neustále piloval a postupem času začal tvořit dokonce portréty známých tváří.

„První byl Jack Nicholson ze známé scény filmu Osvícení. Pokračoval jsem s Monou Lisou, Slashem, Pennywisem či Jokerem. Mým nejoblíbenějším je pak portrét Donalda Trumpa,” sdělil.

Foto: Profimedia.cz

V koberci vyobrazil například také bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

„Nejprve musím celý koberec přejet vysavačem pouze jedním směrem. Poté na hadici připevním tenký nástavec, kterým přetáhnu vlákna koberce opačným směrem, čímž vytvořím například stíny na obličeji,” vysvětluje svoji techniku.

Jedno dílo mu obvykle zabere 15 až 20 minut. „To není vůbec špatné, když vezmu v potaz, že Leonardu da Vincimu trvala Mona Lisa čtyři roky,” směje se Quirk a dodává, že životnost jeho děl většinou není příliš dlouhá, neboť koberec kromě něj zbožňují i jeho dva němečtí ovčáci.

Reklama

Výběr článků

Načítám