Hlavní obsah

Brazilec před svým domem vybudoval resort pro divoké papoušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když třiapadesátiletý Marcelo Maximo přišel o své zaměstnání, trávil hodně času venku před svým domem, kde si všiml velkého množství poletujících papoušků. Brazilec se pro ptáky rozhodl vybudovat venkovní resort, který nyní hojně vyhledávají nejenom opeřenci, ale také spousta zvědavých lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Brazilec před svým domem vybudoval resort pro divoké papouškyVideo: Reuters

 
Článek

Maxima množství ptáků poblíž jeho domu zaujalo, a tak pro ptáky nejprve zhotovil ptačí budku.

„Z ničeho nic jsem se rozhodl vyrobit ptačí budku, abych je trochu potěšil. Ze začátku si jí ptáci nevšímali, pak ale začali přilétat,“ svěřil se Brazilec agentuře Reuters.

Postupně pak Maximo zhotovoval další budky a bidýlka, až zde vyrostl otevřený ptačí resort. Papoušci jej hojně vyhledávají za účelem potravy, hydratace a vzájemné interakce, připomíná agentura.

Resort ovšem hojně vyhledávají nejenom ptáci, ale rovněž spousta lidí, kteří chtějí nevšední místo vidět na vlastní oči. Podle Maxima se zde scházejí lidé z celého města.

„Je to můj svět, nedokážu to vysvětlit. Kdybych chtěl požádat Boha, aby mi něco takového poskytl, nevěděl bych, jak to udělat, protože jsem netušil, co přesně chci. Tohle je ale přesně to, co jsem v životě potřeboval,“ sdělil šťastný Brazilec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám