Hlavní obsah

Zvukař Petr Forejt byl z předávání Oscarů nadšen

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petr Forejt se samozřejmě ceremoniálu předávání filmových Oscarů zúčastnil osobně, v rozhovoru se přiznal, že doufal v nominaci amerického filmu Wanted, k němuž produkoval hudbu. Akademie však dala přednost hudbě vítězného snímku Milionář z chatrče.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Český zvukař byl spolu se svým týmem nominovám na Oscara za zvuk k americkému filmu Wanted.

Článek

Zklamáním bych to nenazval, ale zase bych lhal, kdybych řekl, že jsem nedoufal a nedržel naší nominaci palce. Akademie ovšem rozhodla tak, jak rozhodla. My to akceptujeme.

Budete se moci po nominaci, kterou jste dostal, stát členem americké odborové asociace a napříště natáčet i na území USA?

Členem asociace se asi stanu, ale možnost natáčení na území USA s sebou nese i další povinnosti. V první řadě bych musel mít pracovní vízum, nejlépe zelenou kartu. Ta se ale těžko získává, takže zatím bych nominaci nebral tak, že mi přinese možnost točit v Americe.

Absolvoval jste v Los Angeles několik profesních setkání. Byla pro vás přínosná?

Bylo to rozhodně velké zviditelnění se. Setkal jsem se s lidmi ze společnosti Universal Pictures, dokonce jsem byl na obědě s manželi Davidem Lyndem a Rosenfeldovou, což jsou jedni z hlavních producentů společnosti. To byla důležitá schůzka.

Jaký byl ceremoniál?

Nádherný, neměl chybu. Byla to show propracovaná do nejmenšího detailu. Začíná to u pozvánek a jde to přes přesný časový plán, který dostanete, až k samotné akci. Když jsme přijížděli ke Kodak Theatre, byli jsme jedni z tisíců hostů. Všichni jeli limuzínami, ovšem organizačně to bylo perfektně zvládnuté.

Na místě byla řada pořadatelů, a pokud jsme něco nevěděli, zeptali jsme se a okamžitě jsme byli přesně informováni. Samotná show byla nádherná, krásná choreografie. Hugh Jackman, který večer uváděl, byl také výtečný.

Jaká byla bezpečnostní opatření?

Velmi důkladná, Američané je berou vážně. Podrobně prohlíželi každou limuzínu, včetně kontroly podvozků zrcátky. Nahlédli do vnitřku, do kufru a pak nás nechali projet přes betonové zátarasy.

Na začátku červeného koberce byl uvítací stan, kde jsme se prokázali platnými vstupenkami. Jedna lajna koberce byla pro super hvězdy, ostatní kráčeli po druhé. Všude byli televizní štáby, reportéři, spousta lidí. Tenhle začátek byl pro nás velmi strhující.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám