Hlavní obsah

Zpovědi jsou u konce

Novinky, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pokračování dokumentárního cyklu Zpověď, který od září komentuje Lucie Bílá, je u konce. Jeden ze svých nejsledovanějších dokumentárních cyklů totiž Česká televize zařadila mezi desítky pořadů, které příští rok kvůli finančním potížím škrtne.

Foto: Policie ČR
Článek

Vyráběla ho pro ni společnost Febio režiséra a scenáristy Fera Feniče. "Po naší Cestománii byla Zpověď prakticky druhým nesledovanějším původním dokumentárním cyklem, který ČT v současnosti uvádí. Je vidět, že nemá jasno, jestli stojí o diváky, nebo ne," komentuje Fenič ukončení pořadu.

Ve čtvrtek Česká televize odvysílá v patnácti minutách osud vězně Jiřího Richtera, který byl u pokusů nacistického lékaře Mengeleho, příští týden příběh nejslavnějšího "černého barona" spisovatele Miroslava Švandrlíka a do konce roku zbyde už jen Zpověď maminky jáchymovských vězňů Štěpánky Balouškové.

ČT si původně objednala další díly na leden, takže Febio už předtočilo další čtyři patnáctiminutové osudy. Fenič ale nedoufá, že by se na obrazovce přece jen mohly objevit: "Myslím, že šance, aby se Zpověď vrátila, už není. Nebudu lobbovat ani shánět sponzora, i když mnozí to třeba udělají. Vždy jsem se snažil, aby za nás mluvily jen prokazatelné vysledky a sledovanost."

Seznam zrušených titulů však ještě ČT neprohlásila za definitivní. "Hotovo bude do poloviny prosince," slibuje její mluvčí Martin Švehla.

Podle Feniče je zřejmě ohrožena i Cestománie. "Televize nám nabízí už asi popáté změněnou smlouvu, ve které některé podmínky znemožňují realizaci tohoto typu pořadu. Asi aby nás odradila," míní. Proto uvažuje, že cyklus možná raději nabídne komerčním televizím, kde by mohl dosáhnout ještě větší sledovanosti.

První dokumentární cyklus pro komerční televizi bude točit příští rok. Objednala si ho Prima a pod titulem Dvanáct odvážných se představí lidé, kteří si splnili svůj sen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám