Hlavní obsah

Zpěvák Pearl Jam dupal po masce Bushe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DENVER

Desítky pobouřených fanoušků opustily v úterý večer v Denveru na západě USA koncert americké rockové skupiny Pearl Jam, když zpěvák kapely na protest proti válce v Iráku podupal masku prezidenta George Bushe.

Foto: Josef Zajíc

AERO 500 1931

Článek

Zpěvák Eddie Vedder přinesl masku zpodobňující Bushe na závěr koncertu, který byl prvním vystoupením Pearl Jam v USA po třech letech. Pak ji hodil na zem a dupal po ní. Desítky dotčených lidí opustily ihned sál.

"Bylo to nepřijatelné," prohlásil jinak věrný fanoušek skupiny Keith Zimmerman. Šéf skupiny dělal protiválečné poznámky už od začátku koncertu. V nové skladbě Bushleaguer zpíval: "To není žádný vedoucí, je to šéf bandy texaský." Sál na něj reagoval částečně potleskem i nesouhlasným pískotem.

Vedder pak upřesnil, že podporuje americké jednotky v Iráku, ale že nesouhlasí s lidmi, kteří je tam poslali. Proti válce v Iráku se v posledních týdnech vyjádřilo už několik amerických hudebních a filmových hvězd. Některé z nich, například Madonna a dívčí country skupina Dixie Chicks, tento svůj postoj nakonec odvolaly v důsledku tlaku, který na ně vyvíjela veřejnost a producenti.

Reklama

Výběr článků

Načítám