Hlavní obsah

Zpěvák Harry Styles vyrůstal na skvělé hudbě

Do Prahy měl přijet již v květnu 2020. Zaúřadovala ale pandemie. V pátek 15. července se však fanoušci dočkají. Britský zpěvák Harry Styles zazpívá v O2 areně.

Foto: ČTK/AP

Harry Styles je miláčkem žen mnoha věkových kategorií.

Článek

Je velkým fanouškem kanadské zpěvačky Shanie Twain. „Myslím si, že v módě i hudbě na mě měla největší vliv. Podle mě je úžasná,“ prozradil.

Dodal, že ho k ní v minulosti přivedla jeho matka. „Můj otec byl velkým fanouškem Beatles, Rolling Stones, Fleetwood Mac a podobných kapel. Má matka zase poslouchala Norah Jones a Shaniu Twain, takže jsem měl kontakt i s touto tvorbou,“ objasnil. Svou sólovou kariéru začal v roce 2017 po rozpadu úspěšného boybandu One Direction, jehož členem byl. Uvedl se singlem Sign of the Times, který se stal ihned hitem.

O několik měsíců později vydal debutové album nazvané prostě Harry Styles, s nímž dobyl britský UK Chart i americký albový žebříček Billboard 200. První samostatné světové turné mělo na devadesát zastávek.

Při nahrávání druhého alba se mu stala nemilá věci, když si pod vlivem účinku halucinogenních hub ukousl špičku jazyka. Prozradil to americkému magazínu Rolling Stone s tím, že se to stalo v Shangri-La studiu v Malibu.

„Pojedli jsme spoustu halucinogenních hub, lehli jsme si do trávy, svítilo slunce a poslouchali jsme album Ram od Paula McCartneyho. Z reproduktorů jsme si udělali takovou ohrádku a v ní jsem si ukousl špičku jazyka. Zkoušel jsem zpívat, přičemž mi z úst tekla spousta krve,“ uvedl.

Jeho třetí album Harry’s House, které vyšlo před několika týdny, obsahuje třináct skladeb. Točily se ve Velké Británii, v Los Angeles a Tokiu v letech 2020 a 2021. V Praze z něho několik písniček představí naživo.

Název novinky schválila zpěvačka Joni Mitchellová. Kanaďanka totiž na své album The Hissing of Summer Lawns z roku 1975 nahrála skladbu Harry’s House/Centerpiece. Tím pádem se jí na možnost použití názvu alba dotázal.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám