Hlavní obsah

Zpěvačka Sia: Potýkám se s autismem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Sia potvrdila, že jí diagnostikovali autismus. Přede dvěma lety byl kritizován její film Music právě kvůli údajně nevhodnému zobrazení autismu.

Foto: Profimedia.cz

Sia je známá vystoupeními, při nichž skrývá svou tvář.

Článek

Režisérka Sia uvedla, že diagnóza pro ni byla úlevou. „Čtyřicet pět let jsem se cítila, jako bych si musela oblékat kostým,“ uvedla s tím, že teprve v poslední době se konečně stala plně sama sebou.

Kontroverzní film

V roce 2021 se zpěvačka pustila do práce na filmu Music, dramatu o ženě, která se musí sama postarat o dospívající nevlastní sestru s poruchou autistického spektra. V médiích byly kritizovány některé scény a také fakt, že hlavní roli svěřila herečce Maddie Zieglerové, která je zcela zdravá.

Sia snímek, který získal dvě nominace na Zlaté glóby, bránila tím, že je založen na opravdových zkušenostech s touto poruchou. Později ale stejně vydala na Twitteru omluvu. Také slíbila, že k filmu bude přidáno upozornění, že v žádném případě neschvaluje použití fyzických omezovacích prostředků u autistů.

Léčba alkoholismu

Sia otevřeně hovořila i o tom, jak se léčila ze závislosti na alkoholu. „Když jsme seděli v pokoji plném cizích lidí a vyprávěli jim svoje nejhlubší, nejtemnější a nejostudnější tajemství a všichni se společně smáli, necítili jsme se poprvé v životě jako odpad. Pak můžeme jít ven do světa, fungovat v něm a nic nepředstírat.“

Australská zpěvačka a autorka hitů jako Chandelier, TitaniumCheap Thrills v minulosti napsala také singl Diamonds pro Rihannu nebo Pretty Hurts, který nazpívala Beyoncé. Spolupracovala na písničkách také s Maroon 5 či Britney Spears.

Reklama

Související témata:
Sia (zpěvačka)

Výběr článků

Načítám