Hlavní obsah

Zpěvačka Bela představuje Doma, píseň o svém rodném městě

Právo, jaš, kul

Za uměleckým jménem Bela hledejme zpěvačku Elišku Buocikovou. Aktuálně představuje novou písničku Doma. Natočila k ní i videoklip, ve kterém představuje dva nové členy své kapely. Jsou jimi bubenice Mirri Melcr a baskytarista Pavel Frýbert. Dalším členem kapely je kytaristra, skladatel a producent Dan Friml.

Zpěvačka Bela v písni DomaVideo: archiv zpěvačky

 
Článek

„Písnička je o mých návratech domů, do rodného Broumova. Je to v podstatě moje definice domova. Měla jsem potřebu o tom napsat až teď, když už mám od svého rodiště určitý odstup a většinu času trávím v Praze. Domov pro mě vždycky bylo velmi důležité téma, ale až teď, když v něm nejsem tak často, si uvědomuju, co pro mě znamená,“ vysvětluje osmadvacetiletá BELA.

Na začátku písničky je melodické odříkávání textu, moment, v němž BELA odhaluje svůj přátelský vztah k rapu. V jejím repertoáru je to nová poloha.

„Necítím se být raperka, byť mám rap hrozně ráda a líbí se mi. Stále se cítím být popová zpěvačka. Písnička Doma do jisté míry zrcadlí to, jakou hudbu poslouchám. Navíc jí ten rapový úsek dává pro mě nový, možná nečekaný rozměr,“ řekla.

Foto: Věra Marčíková

Bela přichází s novým singlem.

Skladba je ukázkou z chystaného alba, které Bela hodlá vydat na jaře roku 2022. Je už třetí, kterou z něho zveřejnila. Předtím to byly písně Oko za oko a Tajný noci. Ty vydala ještě jako Eliška Buociková.

„S mým jménem to nebylo jednoduché. Bylo moc dlouhé a zároveň bylo pro některé lidi těžké si ho zapamatovat,“ vysvětluje. „Se spoluhráči z kapely jsme hledali alternativu, a zvolili jsme jméno Bela. Písničky, které jsem představila jako Eliška Buociková, ale budeme na koncertech dál hrát a dál se jimi prezentovat.“

Než na jaře roku 2022 vyjde debutové album, objeví se v éteru další singl. Bude jím písnička Lžička lži, kterou rovněž doprovodí videoklip.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám