Hlavní obsah

Zlínský filmový festival připomene slavná jubilea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně se letos bude mimo jiné věnovat italské kinematografii, 110. výročí narození Walta Disneyho i 75. výročí vzniku zlínských filmových ateliérů, založených Janem Antonínem Baťou coby studio reklamních snímků obuvnického koncernu Baťa.

Foto: Profimedia.cz

Filmový festival ve Zlíně se mimo jiné bude věnovat i 110. výročí narození Walta Disneyho.

Článek

Zlínský festival pro děti a mládež se letos bude konat od 29. května do 5. června, půjde o jeho 51. ročník. "Do nové padesátky existence našeho festivalu vstupujeme s řadou změn," připomněl mluvčí festivalu Martin Pášma. K nejvýznamnějším novinkám patří upravený název festivalu - ZLÍN FILM FESTIVAL - Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně, nové logo i celkový design. Novým centrem festivalu se stane zlínské Kongresové centrum z dílny architektky Evy Jiřičné.

Jako každým rokem i letos se zlínský festival představí na Berlinale. Tato světově významná filmová přehlídka, která je o deset let starší než ta zlínská, se v Berlíně uskuteční od 10. do 20. února.

"Dramaturgové ZLÍN FILM FESTIVALU pod vedením uměleckého ředitele Petra Kolihy budou v Berlíně mimo jiné vyhledávat vhodné snímky pro nadcházející ročník zlínské přehlídky a jednat o jejich uvedení s producenty," poznamenal mluvčí.

Zlínský festival se již nekoná pouze ve Zlíně, stejně jako v předchozích letech se uskuteční také v Praze a dalších několika městech České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám