Hlavní obsah

Zemřela spisovatelka Powellová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Spisovatelka a autorka blogu o vaření Julie Powellová zemřela, bylo jí 49 let. Její autobiografická kniha se stala předlohou pro film Julie a Julia z roku 2008, ve kterém hrála Meryl Streepová. O úmrtí Powellové v důsledku srdeční arytmie informoval The New York Times její manžel.

Foto: Peter Kramer, ČTK/AP

Spisovatelka Julie Powellová zemřela ve 49 letech

Článek

Dodal, že jeho žena zemřela 26. října v jejich domě v americkém Olivebridge. Informaci o jejím skonu tamní média přinesla s odkazem na rodinu až nyní.

Slavný film

Powellová se na prahu třicítky rozhodla, že za jediný rok uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky Mastering The Art Of Frech Cooking (Umění francouzské kuchyně), kterou v roce 1961 napsala Julia Childová.

Foto: ČTK

Americká herečka Meryl Streepová.

O svých kuchařských pokusech v malém bytě tehdy začala psát blog, úspěšný příběh později vyšel knižně a stal se i předlohou pro film. Streepová za roli kuchařky Childové ve filmu získala Zlatý glóbus.

„Její psaní bylo tak svěží, energické – někdy až drsné! – a tak nádherně nevázané na žádnou tradici… Internet zdemokratizoval psaní o jídle a Julie byla prvním výrazným hlasem nové školy,“ napsala o Powellové v reakci na její úmrtí novinářka Amanda Hesserová, která o blogu psala už v roce 2003 na stránkách deníku The New York Times.

Reklama

Související témata:
Julie Powell

Výběr článků

Načítám