Hlavní obsah

Zemřela Ivana Pavlová, Hanka ze Starců na chmelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve věku 77 let zemřela tanečnice a herečka Ivana Pavlová, kterou proslavila role Hanky z filmu Starci na chmelu. Zprávu o jejím skonu přinesl program ČT 24.

Foto: Česká televize

Ivana Pavlová jako Hanka ve Starcích na chmelu

Článek

V roce 1964 zazářila po boku Vladimíra Pucholta v muzikálovém filmu Starci na chmelu režiséra Ladislava Rychmana. Ten ji poté přizval jako tanečnici k natáčení filmových písniček, z nichž asi nejznámější jsou písně Dominiku a Moje střevíčky.

Životní vášní Ivany Pavlové byl tanec. Baletu se věnovala od pěti let, vystudovala konzervatoř, kde byl jejím spolužákem například Vlastimil Harapes.

Po studiu vystupovala čtyři roky se zájezdovým souborem Divadla Balet-Praha. Zde se seznámila také se svým budoucím manželem, režisérem Pavlem Hoblem. Tančila rovněž v souboru Laterna Magica.

Jako choreografka pracovala v Divadle E. F. Buriana, kde na ni v roce 1967 spadla kulisa. Měla vážně poraněnou páteř a utrpěla poranění mozku. Po letech se u ní objevila epilepsie. Poté s tancem i divadlem skončila.

Reklama

Související témata:
Ivana Pavlová
Film Starci na chmelu

Výběr článků

Načítám