Hlavní obsah

Zemřel herec Viktor Vrabec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Divadelní, filmový a televizní herec Viktor Vrabec zemřel 2. ledna ve věku nedožitých 81 let, uvedlo Divadlo pod Palmovkou.

Ukázka z filmu Chlapci a chlapiVideo: Bontonfilm

 
Článek

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že v neděli 2. 1. 2022 zemřel ve věku nedožitých 81 let herec a dlouholetý člen našeho divadla, pan Viktor Vrabec (18. 5. 1941 – 2. 1. 2022). Viktor Vrabec byl v angažmá libeňského Divadla S. K. Neumanna (respektive Divadla pod Palmovkou) v letech 1979–1993 a po celou dobu patřil k jeho nejvýraznějším oporám a nejobsazovanějším hercům. Jeho herectví se vynikajícím způsobem uplatnilo v dramatech a charakterních rolích, ale také v komediích,“ sdělilo divadlo na svých stránkách.

Foto: Profimedia.cz

Viktor Vrabec a Jiří Schwarz

K Vrabcovým divadelním rolím patří mimo jiné Antifolus Syrakuský (W. Shakespeare: Komedie omylů), Jupiter (J. Voskovec, J. Werich: Nebe na zemi), Frýbort (A. Jirásek: Filosofská historie), Bedřich Homburský (H. von Kleist: Princ Bedřich Homburský), Jiří Duroy (G. de Maupassant: Miláček), Timofejev (M. Bulgakov: Bunša), Don Juan (Moliére: Don Juan), Eldar (R. Ibragimbekov: Dům na písku), Ludvík (J. Anouilh: Tomáš Becket aneb Čest boží), Bačana Ramišvili (N. Dumbadze: Zákon věčnosti), Nick (A. Ayckbourn: Postel pro hosty) či Porotce č. 4 (R. Rose: Dvanáct rozhněvaných mužů).

Foto: Divadlo pod Palmovkou

Viktor Vrabec (vlevo) jako Don Juan. Vpravo Milan Riehs

Z jeho filmografie lze jmenovat třeba snímky Smrt talentovaného ševce, Poslední motýl a Jak ukrást Dagmaru. Jeho posledním celovečerním filmem bylo drama Já, Olga Hepnarová.

Foto: Divadlo pod Palmovkou

Viktor Vrabec

Uplatnil se také v televizních seriálech Dobrodružství kriminalistiky, Hříchy pro pátera Knoxe, Přísahám a slibuji nebo Chlapci a chlapi.

Reklama

Výběr článků

Načítám