Hlavní obsah

Zemřel autor seriálu Přátelé zeleného údolí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ve věku 71 let v úterý zemřel spisovatel a scénárista Jaroslav Müller. Informovala o tom mluvčí ostravského studia České televize Jolanda Pilařová.

Článek

Müller byl autorem velmi oblíbeného televizního seriálu pro mládež Přátelé zeleného údolí. Pamětníci dodnes oceňují jeho scénáře přírodopisných seriálů Lovy beze zbraní a Po loveckých stezkách. Z jeho literární tvorby lze připomenout knížku příběhů z přírody, nazvanou Loďky z kůry akátů.

"Z bohatého tvůrčího života odešel ve svých jednasedmdesáti letech po delší těžké nemoci. Pořady, pod kterými je podepsán, jej stále připomínají a patří do zlatého fondu ostravského televizního studia," uvedla Pilařová.

Jaroslav Müller nastoupil původně jako redaktor do zpravodajské redakce tehdejší Československé televize. "Jeho vztah k přírodě a poetický literární styl jej ovšem neomylně vedly k tvorbě, která našla u televizních diváků, ale i rozhlasových posluchačů a čtenářů krásné literatury největší ohlas," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám