Hlavní obsah

Zemřel americký raper Coolio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve věku 59 let zemřel ve středu v Los Angeles americký raper Coolio. Hudebník proslul hitem Gangsta's Paradise, za nějž získal i cenu Grammy. Informovala o tom agentura AP.

Raper Coolio na záběrech z roku 2006Video: AP

 
Článek

Cooliův manažer Jarez Posey uvedl, že raper byl nalezen bezvládný na podlaze koupelny svého dlouholetého přítele. Příčiny úmrtí se vyšetřují, podle Poseyho mohlo jít o infarkt.

Marný pokus o oživení

Policie, jak uvedla americká CNN, upřesnila, že na místo vyjížděla ve středu v odpoledních hodinách. Telefonát s prosbou o okamžitou pomoc konkrétně obdržela kolem čtvrté. Spolu s ní na udané místo dorazili i hasiči.

Zdravotníci se následně snažili bezvládného muzikanta marně oživovat. Upřesnili, že vše trvalo zhruba pětačtyřicet minut. Poté jej oficiálně prohlásili za mrtvého.

Foto: Chris Pizzello, ČTK/AP

Americký raper Coolio

To se stalo zhruba v pět odpoledne. Záhy poté skon potvrdili i lidé z týmu, kteří pro zpěváka pracovali.

Hvězda 90. let

Coolio, vlastním jménem Artis Leon Ivey junior, se narodil roku 1963 a v 90. letech se stal jednou z největších osobností hiphopové scény.

První sólové album vydal v roce 1994. Nejznámější singl Gangsta's Paradise, který zazněl ve filmu Nebezpečné myšlenky, je z roku 1995. V roce 1996 navštívil Coolio Českou republiku.

Během své kariéry prodal, jak tvrdí jeho webové stránky, více než 17 milionů desek. Ve Spojených státech byl ovšem slavný také jako skvělý kuchař. Účastnil se různých kulinářských show. Zakládal si přitom na tom, aby se jídla, která připravuje, dala snadno uvařit. Ze svých receptů také chystal novou kuchařku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám