Hlavní obsah

Želary odjedou na Oscary, tvůrce čeká bohatý program

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Setkání před středečním odjezdem na udílení amerických Oscarů uspořádal v pátek odpoledne koproducent filmu AB Barrandov. "Program v USA je bohatý, zahrnuje mimo jiné snídani nominovaných režisérů, symposium o všech pěti filmech - a samozřejmě hlavní ceremoniál i s bálem," řekl na setkání režisér Ondřej Trojan.

Foto: Stanislava Dvořáková

Zahrada RC Srdíčka se proměnila v Živou knihovnu, kde místo obvyklých knih zasedli živí lidé, které bylo možné na 20-30 minut vypůjčit pro rozhovor.

Článek

Do Los Angeles pojedou režisér a producent filmu Ondřej Trojan s manželkou Bárou, představitelka hlavní ženské role Aňa Geislerová, kameraman Asen Šopov, scenárista Petr Jarchovský, producentka Helena Uldrichová a generální ředitel AB Barrandov Radomír Dočekal.

Na otázku Práva, zda mají informace, jak si v tuto chvíli jejich film v konkurenci ostatních stojí, Trojan odpověděl: "Zprávy jsou různé, často dost pozitivní, ale občas slýcháme Pozor na Japonce! Někteří akademici totiž mají údajně pocit, že objevili nový film Soumrak samuraje. Prý by mohl ubrat hlasy spíš nám než intelektuálněji laděné Invazi barbarů."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám