Hlavní obsah

Žebřík 2014: Favority Langerová a Klus

Po třech nominacích v anketě Žebřík 2014 Bacardi Music Awards získali Aneta Langerová a Tomáš Klus. Vyplývá to z lednového hlasování fanoušků. Oba získali nominace za svá loňská alba, za úspěšné skladby a byli nominováni i v kategorii zpěváků. Dvě želízka v ohni mají Lenka Dusilová, Michal Hrůza, Slza, Xindl X a Vypsaná fixa.

Foto: anketa Žebřík/Jaromír Šimeček

Tomáš Klus bodoval i v minulém ročníku ankety Žebřík, letos získal tři nominace stejně jako Aneta Langerová

Článek

Podobně jsou na tom Kryštof, kteří se prosadili mezi skupinami a současně jako organizátoři Kryštof kempu. Úspěšný byl rovněž David Koller – sólově i s Lucií.

Bodovali také Chinaski, Mandrage, Lake Malawi, Imodium, PSH, Ondřej Brzobohatý, Vojtěch Dyk, Marpo, Ben Cristovao, Celeste Buckingham, Ewa Farna a Jana Kirschner. Objevem mohou být Jelen, Kyanid, Mother’s Angels, Slza nebo Voxel. O titul Akce roku se utkají Colours Of Ostrava, Hrady.cz, Kryštof kemp, Rock for People a Trnkobraní.

"Podobně jako loni je kandidátů na konečný úspěch celá řada, a to je dobře – nejen pro napínavost ankety, ale hlavně to svědčí o celkem slušné rozmanitosti naší scény, kde nedominuje jen pár jmen, jako tomu bylo dřív,“ řekl k prvnímu kolu ankety ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

O výsledcích se bude rozhodovat během celého února na webu www.anketazebrik.cz.

Slavnostní vyhlášení cen Žebřík 2014 Bacardi music awards proběhne 13. března 2015 od 19 hodin v kulturním centru DEPO2015 v Plzni za účasti všech nominovaných, z nichž tři nejlepší v každé kategorii obdrží originální sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka. Moderátory večera budou opět Tomáš Hanák a Bára Poláková. Koncertně se představí Richard Müller, Aneta Langerová, Ondřej Brzobohatý, Inekafe a Vypsaná fixa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám