Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Volejbalistky si drží náskok, Nabarvené ptáče rekordy netrhá

Novinky, kat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden vtrhlo do českých kin dlouho očekávané válečné drama Václava Marhoula Nabarvené ptáče, které zaujalo kritiky na nedávném festivalu v Benátkách a vyráží i do boje o Oscara. Kasovním trhákem se však během premiérového víkendu nestalo, s 26 tisíci diváků obsadilo třetí místo. První příčka i nadále patří komedii z prostředí beachvolejbalu Přes prsty, druhá hororu To Kapitola 2.

Foto: CinemArt

Komedie Přes prsty se drží v čele žebříčku návštěvnosti českých kin.

Článek

Nejen o plážovém volejbalu je komedie Petra Kolečka Přes prsty. Linda v podání Petry Hřebíčkové a Pavla v podání Denisy Nesvačilové neválčí jen se soupeřkami, ale i s biologickými hodinami a charizmatickým správcem hřiště, kterého ztvárnil Jiří Langmajer.

Druhé místo obsadilo pokračování jednoho z nejúspěšnějších hororů všech dob, nesoucí název To Kapitola 2. Do města Derry se po 27 letech vrátí členové Klubu smolařů a společně čelí klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než dřív...

Foto: Jan Dobrovský

Nabarvené ptáče zaujalo na prestižním filmovém festivalu v Benátkách.

Pomyslný bronz patří Nabarvenému ptáčeti, dramatu o chlapci, který po nečekané smrti své tety putuje sám nepřátelským světem. Dramatický příběh vyobrazuje mrazivý kontrast mezi hrůzou války a nevinností dítěte. Režisér Václav Marhoul ho natočil podle románu Jerzyho Kosińského, v hlavní roli exceluje jedenáctiletý Petr Kotlár, pro něhož to byla první role.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Přes prsty32 142
2.2.To Kapitola 227 204
3.-Nabarvené ptáče26 094
4.3.Tenkrát v Hollywoodu13 914
5.4.Angry Birds ve filmu10 615
6.-Zlatokopky10 021
7.-Panství Downton8 191
8.7.Lví král5 746
9.5.Toy Story 4: Příběh hraček4 435
10.20.Playmobil ve filmu3 196
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám