Hlavní obsah

Zdeněk Svěrák představuje audioknihu Po strništi bos

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek vyjde v albovém kompletu na třech CD román Po strništi bos v autorské interpretaci Zdeňka Svěráka. Audioknihu osobně představí na křtu ve čtvrtek 3. dubna v 16 hodin v pražské Malostranské besedě.

Foto: Supraphon

Zdeněk Svěrák: Po strništi bos (audiokniha)

Článek

Na této akci převezme dvojnásobnou platinovou desku Supraphonu za prodejně úspěšné nahrávky svých předešlých knih Povídky a Nové povídky.

Kniha Po strništi bos rovněž sklízí velkou čtenářskou pozornost, a tak je její aktuální zvuková podoba přirozeným pokračováním její cesty za čtenářem a posluchačem. Svěrák se v ní vrací do jedné etapy svého dětství a vypráví zážitky městského kluka přesazeného za války na venkov.

„Není to kronika mého dětství ani naší rodiny. Chtěl jsem, aby to byla krásná literatura. Autoři takové literatury nejen vzpomínají na to, co viděli a slyšeli, ale také si vymýšlejí a fantazírují, aby jejich příběh stál za řeč,“ vysvětluje Svěrák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám