Hlavní obsah

Zátopek poběží ve světě i pro školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší snímek loňského roku, životopisné drama Zátopek, oceněné osmi Českými lvy, Cenou diváků deníku Právo na 55. MFF Karlovy Vary a Cenou české filmové kritiky pro Václava Neužila v titulní roli, se vydává na oficiální distribuční cestu k zahraničním divákům.

Trailer k filmu ZátopekVideo: Falcon filmové novinky

 
Článek

Společnost Myriad Pictures oznámila získání mezinárodních práv, severoamerická práva získala společnost Gravitas Ventures.

„Když jsme v roce 2021 uvedli premiéru filmu Zátopek na festivalu v Karlových Varech, ohlasy diváků i zahraničních kritiků byly tak silné, že jsme tušili, že máme film, který může oslovit lidi po celém světě. Jsme nadšeni, že film nyní bude mezinárodně prodávat společnost Myriad Pictures; film je ve skvělých rukou,“ říká režisér a producent David Ondříček a producent Kryštof Mucha dodává: „Chceme poděkovat agentuře UTA za zastupování a jsme nadšeni, že film o českém hrdinovi může vidět celosvětové publikum.“

Myriad Pictures patří k předním nezávislým subjektům zaměřeným na filmovou a televizní produkci a distribuci. Na celosvětovém trhu působí od roku 1998.

„Kryštof, David a jejich tým natočili krásný, silný a dojemný film. Zátopek je dokonalý příběh oslnivého triumfu outsidera, a my se nemůžeme dočkat, až film představíme v rámci trhu Mezinárodního filmového festivalu v Torontu,“ oceňuje snímek Scott Bedno ze společnosti Myriad Pictures.

V Česku je dále připravena akce Běží k vám Zátopek!, která nabízí možnost uvedení snímku v rámci školních nebo mimoškolních aktivit přímo ve školách. Je připravena k příležitosti 100. výročí narození Emila a Dany Zátopkových ve spolupráci producentů filmu a firmy Bakaláři software s.r.o.

Film Zátopek bude od pondělí 19.9. k vidění také na Voyo.

Reklama

Související témata:
Film Zátopek

Související články

Výběr článků

Načítám