Hlavní obsah

Začal Svět knihy Praha. Potrvá do neděle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražském Výstavišti se ode dneška do 14. května koná mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha. Nabízí knižní novinky, besedy, diskuse a autogramiády s tuzemskými i zahraničními hvězdami.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Přijede například ukrajinská literární hvězda Serhij Žadan, který kromě besedy také odehraje koncert se svou kapelou.

Svět knihy deklaruje podporu Ukrajině a hodlá pomáhat i ukrajinským uprchlíkům v udržování kontaktů s jejich jazykem a literaturou. Na koncert Žadana a kapely Sobaky v areálu Gauče na Výstavišti je třeba koupit si zvláštní vstupenku, sto procent ze vstupného je určeno pro charkovský dobrovolnický prapor Chartija, který spisovatel dlouhodobě podporuje.

Britskou fantasy zastupuje Ben Aaronovitch, svá díla představí švýcarská spisovatelka a publicistka se slovenskými kořeny Irena Brežná, polská autorka historické beletrie Elżbieta Cherezińská či slavní autoři krimi románů Volker Kutscher a Joachim B. Schmidt.

Českoněmeckou tematiku přiblíží český rodák Jan Faktor a přijede i ruský literární provokatér Vladimir Sorokin. Americký spisovatel Robert Fulghum se nakonec festivalu nemůže zúčastnit ze zdravotních důvodů.

Svět knihy se drží hesla Autoři bez hranic. Netýká se to jen fyzických hranic, ale i těch kulturních, sociálních, sexuálních, žánrových a politických. Letos není čestným hostem žádná země, ale literáti, kteří pomyslné hranice překračují.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Výstaviště Praha Holešovice

Magda de Bruin Hüblová: Překladatelkou Anne Frankové jsem se stala bez vlastního přičinění

Kultura

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám