Hlavní obsah

Z Victorie se cosi klube

Novinky, Stanislav Dvořák

Česko-jihoafrická zpěvačka Victoria přišla po třech letech s druhým pokusem o domácí odpověď na Aliciu Keys či Leonu Lewis. Dobrá zpráva je, že po poněkud bezhlavém debutu z roku 2005 přišla s vyspělejším zvukem a deska Velvet vyznívá profesionálněji a světověji.

Článek

Nejštastnějším krokem pro Victorii bylo patrně navázání spolupráce se zahraničními producenty a to, že se její firma odvážila zaplatit kvalitní nahrávací studio. Výsledek: nezní to česky.

Také některé melodie se zdají být vypracovanější než na první desce a to nejdůležitější - zpěv - působí o ždibec vyspěleji. Cíl veškeré snahy zpěvačky i producentů je nabíledni: znít jako světová komerční špička v R´n´B.

Victoria se v každém případě za tři roky zlepšila, z její desky sice těžko dostanete husí kůži jako z Alicie Keys nebo z Joss Stone, ale uznejme, že jde nahoru.

Např. poloakustická Balada And It´s You patří k těm, které si kvůli zpěvu pustíte i dvakrát za sebou, a v Dance If You Feel This Flow zase zaujmou hypermoderní beaty a basová linka. Kdyby všechny české spotřební rádiovky dosahovaly alespoň této úrovně, jsme na dobré scéně vyrovnat se za pár let světové konkurenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám