Hlavní obsah

Z nových knih: Wallant, Clementsová, McGuire i McDermidová

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne přinášejí román Američana E. L. Wallanta, příběhy od britské autorky Abby Clementsové i Skotky Val McDermidové. Jako prémie dva komiksy z města Gothamu.

Článek

E. L. Wallant: Nájemníci pana Moonblooma

Foto: Plus

Nájemníci Normana Moonblooma si vytváří ve svých bytech velmi rozdílné světy. Jedno však mají společné – ať už jde o stoletého německého Žida, černého homosexuálního bubeníka nebo bohémského, sexem posedlého Číňana, všichni se mu svěřuj s tím, co je trápí.

Plus, přeložil Miroslav Jindra, 304 stran, 329 Kč

Abby Clementsová: Zmrzlinové sedmé nebe

Foto: Argo

Dvě sestry, dvě protichůdné představy. Imogen po škole cestuje po Thajsku a fotí, Anna po sedmi letech usilovné práce získává vytoužené místo obchodní ředitelky v Brightonu. A právě v tu chvíli umírá jejich babička Vivien a odkazuje jim staromilskou cukrárnu na pláži.

Argo, přeložila Magda Pěnčíková, 272 stran, 298 Kč

Jamie McGuire: Červený vrch

Foto: Fortuna Libri

Scarlet je rozvedená pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v zombie a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso…

Fortuna Libri, přeložila Jana Pacnerová, 328 stran, 299 Kč

Val McDermidová: Spálené vzpomínky

Foto: BB Art

Někdo unáší a vraždí blondýnky... A podobají se bývalé vrchní inspektorce Carol Jordanové. Je to snad msta uprchlého vězně?

BB art, přeložila Radmila Damová, 368 stran, 299 Kč

Justin Gray, Jimmy Palmiotti, Moritat: All Star Western 1: Pistolníci z Gothamu

Foto: BB Art

Gotham City vždy bývalo rájem zločinu – a to i v dobách, kdy si v něm lišky dávaly dobrou noc. Situace se notně přiostří, když do temných ulic dorazí lovec odměn Jonah Hex.

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 192 stran, 399 Kč

Geoff Johns, Gary Frank: Batman: Země jedna

Foto: Crew

Batman není hrdina, je to jen člověk. Ve městě Gotham, kde od sebe nelze rozeznat přátele a protivníky, vyráží Bruce Wayne na cestu ke svému poslání, na cestu k Temnému rytíři, cestu plnou překážek. Aby se pomstil skutečným vrahům svých rodičů a zkorumpované policii…

Crew, přeložil Darek Šmíd, 144 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám