Hlavní obsah

Vyšla DVD No Doubt, Lord Of The Dance i Elánu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební DVD se do tuzemských obchodů dostávají ve stále větší míře. V poslední várce stojí zato nepřehlédnout hned několik koncertních či jinak pojatých záznamů. S koncertními záznamy přišly skupina No Doubt a zpěvačka Sheryl Crow i Elán, Primus vydali klipy a Lord Of The Dance záznamy svých představení.

Foto: Markéta Ondrušková

Zimní závod Olomouc

Článek

Americká čtveřice No Doubt, jejíž výkladní skříní je zpěvačka Gwen Stefani, nabízí na koncertním záznamu Rock Steady Live sestřih z turné k poslednímu řadovému albu Rock Steady (2001). Živelně podané hity Just A Girl, Dont Speak a jiné prezentuje vyzrálá skupina, pro níž není problém vložit do rockového základu pop, tanečno či ska.

V Ketteringu v americkém Ohiu pořídila loni v červnu záznam pro DVD C´ mon America 2003 zpěvačka a kytaristka Sheryl Crow. Od role sboristky na turné Michaela Jacksona urazila notný kus cesty na sólové dráze a bravurní hlasová i hráčská jistota prokazují, že její přístup k popu našel mnoho příznivců.

Bláznivá americká skupina Primus vložila DVD se svými videoklipy do jedné škatule s novým cédéčkem a nazvala to Animals Should Not Try To Act Like People. Její "kovový" zvuk je postaven na hře fenomenálního baskytaristy Lese Claypoola a komplex zvaný Primus je prima kaše především pro hudební i obrazové labužníky.

Slovenský Elán je pro všechny, proto v poslední době vydává jeden nosič za druhým (včetně záznamů z loňského Megakoncertu v Praze). Do té řady patří i unplugged koncert To pravé... Pořídila ho Slovenská televize v roce 1998 a vidět i slyšet jsou akusticky pojaté hity Fero, Ulica, Stužková a další.

Laskominka na konec. Irská taneční formace Lord Of The Dance posílá na český trh záznam ze své dech beroucí magické show z Point Theatre z domovského Dublinu proto, abyste těch dvaadevadesát minut od obrazovky neodtrhli zrak.

Další disk Feet Of Flames je opatřen jménem šéfa souboru Michaela Flatleyho a jde o záznam představení před dvaceti tisíci diváky v londýnském Hyde Parku v roce 1998. Zavede vás na jedinečnou cestu světlem i tmou, dobrem i zlem, vášní i zoufalstvím.

Související témata:

Související články

Pán tance: strhující show

Slavný irský taneční soubor Lord Of The Dance (Pán tance) zvedl v úterý ze sedadel celou T-Mobile Arenu na pražském Výstavišti. A lidí tam vskutku nebylo málo,...

Irský tanec se učí i v Česku

V tomto týdnu do Česka opět zavítala světoznámá a také nejúspěšnější taneční show všech dob, Lord Of the Dance. Proslulý irský tanec se aktivně provozuje...

Výběr článků

Načítám