Hlavní obsah

Vyjdou alba Lucie Bílé, Stinga i Limp Bizkit

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová alba Stinga, Bryana Adamse, The Offspring, Iggyho Popa, Britney Spearsové, Kabátu a Lucie Bílé, výběry R.E.M., Red Hot Chili Peppers, Petera Gabriela či Pet Shop Boys, koncertní záznam Linkin Park a mnoho dalších CD a DVD nabídne hudební trh do konce letošního roku.

Foto: Jazz Agency, Alena Chlumská

Jazzman Štěpán Markovič přijede znovu do Brna. V lednu zde koncertoval s Chantal Poullain, teď přijede s funky kapelou Gipsy Groove.

Článek

Závěrečné měsíce bývají každoročně ve znamení boje hudebních vydavatelství o vánoční trh. S vědomím, že v té době zakoupí hudební nosič i ten, kdo se tomu obvykle vyhýbá, zahájily již v těchto dnech frontální útok v podobě široké nabídky vydávaných titulů.

Sting a jeho tuzemský rádoby následovník

Na pulty se dostala nová deska americké skupiny ZZ Top Mascalero, očekávaná perla Davida Bowieho Reality, dvojalbový výběr největších hitů americké zpěvačky Cher, fantastická novinka zpěváka Seala, nazvaná prostě Seal IV, či rocková smršť skupiny Iron Maiden Dance Of Death.

V příštím týdnu vyjde s napětím očekávané album zpěváka Stinga Sacred Love, které je jeho prvním po čtyřech letech. Texty vybízí k sociální spravedlnosti na světě.

Do konce měsíce se na trh dostane nové album americké hiprockové skupiny Limp Bizkit pojmenované Results May Vary. Mělo se objevit již na jaře, ale protože kapela sháněla nového kytaristu, stane se tak až nyní. Očekávaná jsou alba nadějné zpěvačky Dido (Life For Rent), slovenských No Name (Slová do tmy), Tretie oko Elánu či živák Robbieho Williamse (Live Summer 2003), který bude chutným aperitivem před vyprodaným listopadovým koncertem v Praze.

Z českých interpretů stojí za pozornost čerstvá deska Lucie Bílé Jampadampa, příjemné písničkářské album Martina Maxy Desáté patro, na němž se podle svých slov chtěl co nejvíce přiblížit svému vzoru Stingovi, Web Site Story Mňágy & Žďorp i druhý sólový počin Petra Rajcherta - Inter Caelum Terramque.

Některé desky ještě nemají název

V říjnu a listopadu se lze těšit na novinku zpěvačky Britney Spearsové Me Against The Music. Titulní skladbu představila na začátku září ve Washingtonu při zahájení sezóny amerického fotbalu a náladou se nijak neliší od obvyklého zvuku jejích starších nahrávek.

Název nového alba kanadského zpěváka Bryana Adamse není dosud znám, nicméně očekávají se opět příjemné rockové písničky se silnými melodickými nápady. Poprockoví Texas vydají kolekci Careful What You Wish For a podle singlu Carnival Girl je zřejmé, že se radují z každého nového tónu.

Stejně tak bude vyhlížet i dosud nepojmenované album neopunkové skupiny The Offspring. Mělo se jmenovat Chinese Democracy, ale byla by to provokace vůči kolegům z Guns N´Roses, kteří stejně nazvané album avizují již několik let. Rockeři se mohou těšit na novinku skupiny Korn.

Z výběrových desek stojí za pozornost Best Of R.E.M. s podtitulem 1988 - 2003, na kterém budou dvě nové skladby, i výběr největších hitů Red Hot Chili Peppers, rovněž se dvěma novinkami. K albům bude přibaleno DVD s videoklipy. Linkin Park v Praze nahráli klip k písni From The Inside a na vánoční trh nachystali koncertní záznam s pracovním názvem Live. Bude rovněž doprovázen DVD.

.. a na koncerty

Už 20. září bude v Praze rušno. Na Letenské pláni vystoupí se svými hosty na Megakoncertu slovenská skupina Elán, v Paláci Akropolis temně agresivní Britové Killing Joke s charismatickým Jazem Colemanem v čele.

O pět dnů později dorazí do Malé sportovní haly na Výstavišti taneční trio Scooter, 26. září do Paláce Akropolis anonymní The Residents a 28. 9. přivítají v Lucerna Music Baru milovníci mísení hudebních stylů newyorské rockové černochy Living Colour.

Bohatý koncertní týden začne 18. října, kdy se ve Velkém sále Lucerny představí renesančně-rocková skupina Blackmore´s Night. 22. října přijede do T-Mobile Areny heavymetelová legenda Iron Maiden a o den později se tamtéž představí folková legenda Bob Dylan. 29. října se po čtyřech letech vrátí do Kongresového centra hudebně hraví Fun Lovin´ Criminals.

V listopadu bude nápor pokračovat. 4. předstoupí před beznadějně vyprodanou T-Mobile Arenu zpěvák Robbie Williams, 14. zavítají do brněnské haly Rondo britští rockeři Def Leppard, 17. zase do T-Mobile Areny hardrockeři Deep Purple, 23. vystoupí v pražském Lucerna Music Baru jazzrocková legenda The Colosseum a 27. listopadu se o přízeň diváků podělí Ozzy Osbourne a HIM v T-Mobile Areně a zasnění Britové Tindersticks.

A čeští interpreti? Helena Vondráčková nejspíš své nové album pojmenuje Hádej, Black Milk zatím netuší, Dan Hůlka a Dan Bárta jakbysmet a Kabát rovněž. V listopadu se objeví novinka Bohuše Matuše, výběrChinaski i záznam zimních koncertů Daniela Landy, Vltava Tour.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám