Hlavní obsah

Voříšek vyhozený z Novy bude moderovat zprávy na Primě

• Aktualizováno
Právo, jp

Moderátor Karel Voříšek, který čtrnáct let uváděl Televizní noviny Novy, podepsal ve čtvrtek smlouvu s televizí Prima. Bude prezentovat její hlavní večerní zprávy.

Foto: Prima

Karel Voříšek a Jitka Obzinová

Článek

Kdo usedne vedle něj za moderátorský pult, zatím Prima neví, partnerku hledá. Voříšek navštívil zpravodajské pracoviště a seznámil se s novými kolegy. Za doprovodu šéfredaktorky zpráv Jitky Obzinové podepsal přímo ve studiu smlouvu.

Pokud všechno půjde podle plánu, Karel s novou moderátorkou vytvoří třetí dvojici zpráv Prima Family. „Karla na Primě vítám s vědomím, že jde o slušného a seriózního člověka," podotkla šéfka zpravodajství Jitka Obzinová.

„Venku svítí sluníčko, ale nejen venku, je to vidět i tady na Primě. Líbí se mi tady,“ řekl Voříšek poté, co si prohlédl zpravodajský newsroom.

Nova loni v listopadu Voříška požádala, aby učinil kroky k očištění svého jména, které se, podle vyjádření Novy, objevilo ve svazcích StB. Zhruba před měsícem s ním ale ukončila spolupráci, s odkazem na „časovou náročnost kroků spojených s žalobou, kterou Voříšek podal, aby se bránil nepravdivým tvrzením o sobě“, uvedla Nova. Voříšek měl čisté lustrační osvědčení.

Reklama

Výběr článků

Načítám