Hlavní obsah

VIDEO: nová Akta X v kinech už za měsíc

Novinky, Stanislav Dvořák

Agenti Mulder a Scullyová jsou zpět, už za měsíc na plátnech českých kin zvonu začnou nahánět paranormální jevy všeho druhu. Loni filmaři prozradili, že tento film nebude o ufonech, záhady se ale agentům nevyhnou.

Článek

Studio uvalilo embrago na jakékoliv podrobnosti o příběhu. Důležitá informace pro fanoušky je, že za filmem stojí stejný realizační tým jako za slavným seriálem Akta X a v hlavních rolích samozřejmě zůstávají David Duchovny a Gillian Andersonová. Jejich postavy však zestárly a řeší trochu jiné problémy.

Zcela novou postavu agentky ztvárnila Amanda Peetová, známá z filmů Můj soused zabiják 2, Melinda a Melinda, Identita či Syriana. Ve filmu se objeví také raper Xzibit a Billy Connoly.

Akta X patří k nejoblíbenějším seriálům všech dob. Natočeno bylo celkem devět samostatných televizních sérií, které slavily úspěch po celém světě. Poslední série se na obrazovkách objevila v roce 2002 a první celovečerní film na stejné téma už je dnes starý deset let.

Od 24. července 2008 se můžete v kinech přesvědčit, zda pověstná chemie mezi vášnivým záhadologem Mulderem a racionální Scullyovou ještě funguje. Novinky vám nabízejí dvě ukázky z filmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám