Hlavní obsah

Vibrators se vrací s výročním albem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Koncerty Vibrators v Praze na konci leda se už staly tradicí. Letošní, naplánovaný na 27. ledna, je však výjimečný. Kapela, které loni oslavila čtyřicet let existence, vydává na konci ledna nové album Past, Present, Future.

Foto: Vibrators / Neus Ruiz

Vibrators tvoří zleva Darrel Bath (kytara) Eddie (bicí) a Pete (baskytara)

Článek

Plán natočit novou desku skupina oznámila na konci července, když zahájila crowfundingovou kampaň na serveru Pledgemusic. Před Vánocemi oznámila, že deska je už natočená.

Vibrators je nahráli ve dvou různých obsazeních. Část skladeb natočilo současné trio, kde bubeníka Eddieho doprovází kytarista Darrell a baskytarista Pete. Zbylelé jsou nahrány v klasickém složení z alba V2, kde s Eddiem hrají kytaristé Knox a John Ellis i baskytarista Gary Tibbs. Desku produkoval další bývalý baskytarista skupiny Pat Collier.

Album by mělo obsahovat kromě starších skladeb i nový materiál.

Skupina patří k veteránům scény, v září hrála na prvním punkovém festivalu v londýnském Clubu 100, i když původně předpokládala, že bude hrát pub rock. Dodnes jsou v její tvorbě patrné rock´n´rollové kořeny.

Před Vibrators vystoupí slovenská skupina Princovia, kterou vede bývalý člen Zóny A kytarista Leďo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám